VELIKI POVRATAK: Ljubitelji tenisa u transu - Švajcarac PONOVO na terenu!

Autor:

Sport

24.01.2023

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao bomba je odjeknula ova vest u Švajcarskoj.

VELIKI POVRATAK: Ljubitelji tenisa u transu - Švajcarac PONOVO na terenu!

Foto: Tanjug/AP

Švajcarski teniser Sten Vavrinka nastupaće za selekciju svoje zemlje na predstojećem Dejvis kup meču protiv reprezentacije Nemačke, što će mu biti prvi nastup za Švajcarce posle sedam godina pauze.

Vavrinka, koji je u karijeri osvojio tri grend slem titule, osvojio je davne 2014. trofej u Dejvis kupu, zajedno sa svojim sunarodnikom Rodžerom Federerom, a poslednji nastup je za svoju selekciju imao godinu dana kasnije protiv Holanđana.

Bivši treći igrač sveta sada zauzima 139. mesto na ATP listi posle nekoliko povreda. Na Australijan openu je eliminisan u prvom kolu od slovačkog igrača Aleksa Molčana nakon pet setova, čime je pokazao da će biti vrlo teško da se vrati na nivo koji je pokazivao sredinom prethodne decenije, kada je bio jedan od najtežih, ako ne i najteži protivnik Novaku Đokoviću.

Foto: Tanjug/AP

Sten Vavrinka je 2016. naneo bolan poraz Novaku Đokoviću

Švajcarac je do prve grend slem titule u karijeri stigao 2014. godine, kada je u finalu Australijan opena savladao Rafaela Nadala, da bi godinu dana kasnije stigao do trofeja i na Rolan Garosu, posle pobede nad Novakom Đokovićem. Poslednji grend slem je osvojio 2016. godine, kada je ponovo savladao našeg tenisera u velikom finalu.

Švajcarska će 3. i 4. februara gostovati selekciji Nemačke, a pobednik će se plasirati u grupnu fazu Dejvis kupa, koja počinje 11. septembra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading