ĐOKOVIĆ ZABRINUO NACIJU POSLE TRIJUMFA: "Nisam znao da li ću moći!"

Autor:

Sport

21.01.2023

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavlja Đoković put ka novoj tituli u Melburn parku.

ĐOKOVIĆ ZABRINUO NACIJU POSLE TRIJUMFA: "Nisam znao da li ću moći!"

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijan opena, nakon što je u meču treće runde savladao Bugarina Grigora Dimitrova sa 3:0 (7:6, 6:3, 6:4).

Ponovo je naš as morao da se bori i protiv rivala, ali i protiv povrede, međuitm, ponovo je uspeo da izađe na kraj sa svim problemima i prođe dalje, gde ga u osmini finala čeka domaći teniser Aleks de Minor.

Hvala vam sto ste došli, kreirali ste sjajnu atmosferu, vaša energija nam daje snagu u ključnim momentima. Drago mi je da te vidim Jelena, nisam te video godinama - izjavio je Novak Jeleni Dokić, koja je dobila priliku da vodi ovaj intervju, a koja se prethodnih dana suočavala sa skandaloznim prozivkama.

- 2006? - upitao je Novak i odmah dobio potvrdan odgovor:

- Da. Rekao si mi Ja sam Novak Đoković da li me se sećaš? Rekla sam da se sećam, ali zaista nisam - rekla je Dokićeva.

Novak je zatim odlučio da više pažnje posveti priči o samom meču.

- Drago mi je što te opet vidim, hajde da pričamo o meču - rekao je Novak, a zatim dodao:

- Rani brejk je bio bitan za mene jer nisam siguran kako cu se osećati, mnogo poštujem Grigora, dugo se znamo, on mi je jedan od najvećih prijatelja, on je toliko dobar sportista, mislio sam da će dupli brejk biti dovoljan u trećem setu, ali do kraja nisam znao da li ću moći da pobedim. To je velika borba - istakao je Đoković.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković se čitav meč mučio sa povredom

 Zatim je usledilo pitanje o tome kako je igrati protiv mladih, a Novakov odgovor je nasmejao celu Rod Lejver arenu.

- Kako to misliš protiv mladih? Pa, 35 je novih 25. Pogledajte Rafu i Endija igramo na visokom nivou i ja to želim, svaka sezona se računa kada uđete u poslednju četvrtinu karijere, više cenite svaki turnir, bio sam srećan da radim ono što volim. Dvadeset godina profesionalnog sporta, ne mogu da budem zahvalniji - istakao je Đoković.

Govorio je i o tome šta je tako posebno za njega na prvom Grend slemu u sezoni.

- Ima nekoliko stvari, volim uslove ovde, pogotovo po noći, odgovara mom stilu tenisa, što više igraš samopouzdaniji si. Ovo je jedna od najboljih atmosfera na svetu, srećan sam što sam i dalje na turniru - poručio je Đoković.

Za kraj, pričao je i o narednom rivalu u Melburnu.

- Očigledno je da je De Minor jedan od najbržih igrača, mnogo je napredovao, ima Hjuita u svom uglu, bivšeg broja jedan, ne znam koliko vas će biti na mojoj strani tada, ali volim vas - završio je Đoković.

Đoković i De Minor će snage odmeriti u utorak, a za očekivati je da taj meč bude odigran upravo na najvećem stadionu kompleksa u Melburnu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading