POTOP NOSILACA U MELBURNU: Crni četvrtak za FAVORITE na Australijan openu!

Autor:

Sport

19.01.2023

08:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Takmičenje u Melburnu je nastavljeno, a u četvrtak smo videli nekoliko velikih iznenađenja.

POTOP NOSILACA U MELBURNU: Crni četvrtak za FAVORITE na Australijan openu!

Foto: Tanjug/AP

Svakako najveći šok u muškoj konkurenciji je ispadanje Kaspera Ruda, norveškog tenisera koji je postavljen za drugog nosioca, od koga je bolji bio Dženson Bruksbi sa 3:1.

Taj poraz je šokirao sve, a posebno je olakšao posao Novaku Đokoviću, pošto je ispao njegov najteži protivnik iz donjeg dela žreba. Ipka, osim Ruda, poraze su doživeli i brojni drugi nosioci.

Alehandro Davidovič-Fokina, koji je bio postavljen za 30. nosioca, poražen je od Amerikanca Tomija Pola sa 3:2 u setovima. Imao je Španac prednost od 2:1, ali je Pol okrenuo i na kraju došao do velikog trijumfa. Njegov rival će u narednom kolu upravo biti Bruksbi.

Foto: Tanjug/AP

Džefri Vulf je preko Švarcmana stigao do trećeg kola

Poraz je doživeo i Dijego Švarcman, koji je poražen od Džefrija Volfa sa 3:0 (6:1, 6:4, 6:4). Vrlo neugodni Argentinac se raspao na današnjem meču, pa je mladi Amerikanac stigao do možda i najveće pobede u karijeri. Sada će Volf u narednoj rundi igrati sa pobednikom meča u kom se sastaju Aleksandar Zverev i Majkl Mmoh, još jedan američki teniser.

Iznenađenja smo videli i u ženskoj konkurenciji, a poraze su, između ostalih, doživele i Veronika Kudermetova, koja je bila postavljena za devetog nosioca, odnosno Anet Kontavejt, koja je bila 18. kosturašica u Melburnu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading