SENZACIJA U MELBURNU: Ispao NAJVEĆI FAVORIT, Đoković ima OTVOREN PUT do finala!

Autor:

Sport

19.01.2023

07:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakav šok na Australijan openu.

SENZACIJA U MELBURNU: Ispao NAJVEĆI FAVORIT, Đoković ima OTVOREN PUT do finala!

Foto: Tanjug/AP

Dženson Bruksbi

Dženson Bruksbi, mladi američki teniser, priredio je ogromno iznenađenje, pošto je u meču drugog kola Australijan opena savladao drugog nosioca Kaspera Ruda sa 3:1 (6:3, 7:5, 6:7, 6:2).

Nakon ispadanja Nadala, Rud je bio najviši nosilac na turniru, međutim, doživeo je neočekivan poraz od talentovanog Bruksbija, pa je prvi grend slem sezone završio prerano za svoje standarde.

Bruksbi je odlično počeo meč, stigao je do prednosti od 2:0 u setovima, a zatim je u trećem delu meča imao velikih 5:3, a zatim i tri meč lopte na svoj servis. Nije iskoristio nijednu, Norvežanin se vratio u meč, a zatim i smanji na 2:1 u setovima, pa se činilo da će se vratiti u meč i možda stići i do ogromnog preokreta.

Ipak, nakon pauze između setova, Rud se vratio dekoncentrisan, nastavio je da greši, što je Bruksbi iskoristio, pa je na kraju vrlo lako stigao do seta, a samim tim i meča i plasmana u treće kolo turnira.

Na ovaj način se otvorio i žreb za Novaka Đokovića, koji je mogao da se sastane sa Kasperom Rudom u potencijalnom polufinalu u Melburnu.

U meču trećeg kola, Bruksbi će se sastati protiv svog sunarodnika Tomija Pola, koji je izbacio 30. nosioca Alehandra Davidoviča Fokinu, rezultatom 3:2. Njih dvojica su se do sada u karijeri sastali jednom, a Pol je slavio prošle godine u Sinsinatiju sa 2:0.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading