RAT ZA JUG! Žestoki obračun za prevlast na tribini Partizana: Policija ispituje da li iza napada na Hemiju stoji podmladak "Principa"

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija istražuje koja grupa huligana koji trguju drogom je angažovala pucače na Nemanju Bojovića (39) i Nikolu Kneževića (24).

RAT ZA JUG! Žestoki obračun za prevlast na tribini Partizana: Policija ispituje da li iza napada na Hemiju stoji podmladak "Principa"

Foto: ST/N. PANČIĆ, Privatna arhiva

Nemanja Bojović Hemija

Jedan od nekadašnjih vođa Partizanove grupe navijača "Zabranjeni" Nemanja Bojović (39) zvani Hemija i njegov prijatelj Nikola Knežević (24) ranjeni su u noge u utorak oko 22 sata u Zemunu. Na njih je pucano u klasičnoj sačekuši ispred kuće Nemanjine majke, kod koje su došli da pripomognu oko slave Sveti Jovan.

Prema našim saznanjima, Bojović je ranije osuđivan za trgovinu drogom, a sada je ranjen u obračunu nekoliko grupa navijača zbog prevlasti nad južnom tribinom, kojom je rukovodio Veljko Belivuk.

Pripadnici Interventne jedinice su te večeri po dojavi o kriminalnoj pucnjavi u zemunskom naselju Novi grad pokrenuli akciju "Vihor" i blokirali ceo kraj da bi pronašli napadače na Bojovića i Kneževića, ali nisu imali uspeha.

Maskirani napadači

- Hemija je inspektorima ispričao da su ih napadači čekali ispred kuće u kojoj živi njegova majka. Čim su izašli oko 22 sata, jedan od njih ih je pitao: "Gde ste" da bi zastali i okrenuli se ka njemu, a onda je izvadio pištolj i obojici pucao u noge. Rekao je i da je pucač bio maskiran, kao i njegovi saučesnici, pa nikome nije video lica. Međutim, uspeo je da opiše automobil kojim su pobegli i to je bilo ključno za policajce koji su se odmah dali u potragu, ali su osumnjičeni uspeli da im izmaknu. Nemanja je objasnio da je kod majke došao s drugom da bi izneli nameštaj za slavu Sveti Jovan - opisuje izvor blizak istrazi.

Kako saznajemo, ranjeni muškarci odmah su zbrinuti u Urgentnom centru, gde su im konstatovane teške telesne povrede, ali se nalaze van životne opasnosti.

Kriminalni dosije

Više javno tužilaštvo je u saradnji s pripadnicima kriminalističke policije odmah pokrenulo intenzivnu istragu, a prema našim informacijama, napadači se traže među navijačkim frakcijama Partizana.

- Nakon hapšenja vođe beogradskog ogranka "kavačkog klana" Veljka Belivuka, koji je bio i vođa Partizanove grupe navijača "Principi", na južnoj tribini se vodi žestoki rat za prevlast. "Principi" su bez glavnog vođe znatno oslabljeni, pa svim silama vode bitku protiv ostalih navijačkih grupa koje žele da im otmu poslove u trgovini narkoticima, koje sklapaju upravo na tribinama, glumeći navijače. Policija sumnja da su u tom obračunu u utorak ranjeni i Bojović i Knežević. Ispituje se da li iza tog napada stoji grupe "Alkatraz", "Jang bojs" ili podmladak "Principa", koje je vođa "kavčana" Radoje Zvicer planirao da angažuje u nemirima protiv predsednika Aleksandra Vučića - objašnjava izvor Republike.

Nemanja Bojović ima bogat kriminalni dosije. Osuđen je na šest godina zatvora zbog trgovine drogom, pokušaja ubistava, reketiranja i razbojništava. Po izlasku iz zatvora opet je uhapšen i to u jednom beogradskom kaficu, kada su kod njega pronađeni kokain i spid, a 2008. u hapšenju kriminalne grupe kojom je on rukovodio zaplenjeno je 1,9 kilograma amfetamina i 13,6 grama marihuane.

Divljanje na tribinama

Nikola Knežević je u javnosti postao poznat jer je na tribini u toku utakmice Partizan - AEK Larnaka šutnuo pripadnika Žandarmerije. Knežević dosad nije osuđivan. Njegov prijatelj Hemija, osim na tribinama, često je viđen i u beogradskim noćnim klubovima na žurkama elektronske muzike na kojima je neretko bio u društvu starleta. I Nemanja ima iza sebe incident na tribinama iz jula 2021, kada je predvodio skandiranje protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića na fudbalskoj utakmici Proleter-Partizan u Novom Sadu.

Amonijak likvidiran 1992.

Hemijin otac je Goran Bojović Amonijak, koji je likvidiran 1992, kao istaknuti član srpskog kriminalnog podzemlja. Važio je za žestokog momka iz Zemuna. Na dan ubistva na njega su napadači iz automobila ispalili kišu metaka dok je bio u svom mercedesu, a potom su bacili kašikaru, usled čega je nastradao i nedužni mladić koji se nalazio u prolazu. Mesec dana kasnije ubijena su dva njegova najbolja druga rafalima ispaljenim iz crnog golfa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading