SRAMOTA! Sevale pesnice, letele stolice - OPŠTA TUČA Srba i Hrvata u Melburnu! (VIDEO)

Autor:

Sport

15.01.2023

19:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dan kada je bačena mrlja na tenis!

SRAMOTA! Sevale pesnice, letele stolice - OPŠTA TUČA Srba i Hrvata u Melburnu! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Navijači Hrvatske

Sve je spremno za početak novog Australijan opena.

Svi željno iščekuju da Novak Đoković izađe na teren i pokuša da stigne do desete titule na prvom grend slem turniru u sezoni, a priliku za to imaće od 16. do 29. januara.

Sada ćemo se vratiti malo u prošlost, tačnije u 2007. godinu kada se desio incident koji je bacio veliku mrlju na srpski, ali i hrvatski tenis. Pre tačno 16 godina, došlo je do velike tuče Srba i Hrvata u Melburnu. 

Uoči meča između Ilije Bozoljca i Marina Čilića oko 200 navijača sukobilo se ispred i na tribinama jedne od glavnih teniskih arena u Melburnu.

U okršaj su se uključili i grčki navijači sa željom da pomognu našem narodu koji smatraju pravoslavnom braćom. Letele su stolice, sevale su pesnice, mnogi navijači ostali su povređeni, a većina njih je i uhapšena, te proterana sa Australijan opena.

Australijska policija saopštila je da je konfiskovala ulaznice vinovnicima incidenta, te da je imala pune ruke posla, a jedan od očevidaca, ovako je sve prokomentarisao:

- Srbi su vređali Hrvate, Hrvati su vređali Srbe i sve se to otelo kontroli.

Snimci su ubrzo obišli planetu i svi su bili zgroženi sramotnim ponašanjem Srba i Hrvata, a više detalja o samom incidentu možete pronaći OVDE.

Sada je situacija daleko bolja i fokus navijača i javnosti nije na incidentima već nastupu Novaka Đokovića i njegovom pohodu ka ulasku u istoriju. Đoković će meč prve runde Australijan opena igrati u utorak i on je drugi u noćnom programu tog dana na "Rod Lejver areni", što najviše odgovara gledaocima u Srbiji, pošto Novak neće na teren pre 10.30.

Njemu će prvi rival biti Španac Roberto Karbaljes Baena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading