PRORADIĆE SRPSKI INAT U MELBURNU: Đoković Australijancima vraća MILO ZA DRAGO!

Autor: N. K.

Sport

15.01.2023

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak juri jubilarnu desetu titulu na Australijan Openu.

PRORADIĆE SRPSKI INAT U MELBURNU: Đoković Australijancima vraća MILO ZA DRAGO!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković u utorak započinje pohod na 10. titulu u Melburnu, a bivši selektor Srbije Bogdan Obradović uveren je da će je i osvojiti.

NOVAK BEZ PREMCA U AUSTRALIJI

Obradović svoj optimizam crpi na osnovu Đokovićevih rezultata na australijskom tlu, koje slobodno možemo okarakterisati vanserijskim.

- Novak je imao odličnu pripremu za Australijan open. Na vreme je stigao u Australiju, aklimatizovao se i već je podigao jedan pehar. Do trijumfa u Adelejdu pregrmeo je nekoliko ozbiljnih prepreka, prvenstveno Šapovalova i Medvedeva, a samopouzdanje crpi iz devet titula u Melburnu - počeo je Obradović razgovor za naš portal, a potom se osvrnuo na prošlogodišnje događaje i deportaciju koja predstavlja "motiv više" Srbinu.

Republika

Foto: Starsport

Obradović veruje u Novaka

- To što se desilo prošlog januara je skandal! Svi igrači su trebali da stanu iza Đokovića i zaprete bojkotom turnira. Ove godine je situacija drugačija, australijsko javno mnjenje je podeljeno. Jedan deo njih, ono tvrdo anglo-saksonsko jezgro sigurno će ga dočekati "na nož", dok ga velika emigracija sa ovih prostora vidi kao heroja.

Đoković svoj najveći neprijatelj

Na pitanje ko je Novakov glavni konkurent na Otvorenom prvenstvu Australije, srpski stručnjak je imao jasan odgovor.

- Đoković je sam sebi najveći neprijatelj. Kada on igra dobro, sve zavisi od njega, a ostali igrači se puno "ne pitaju". Ova konstatacija posebno važi za Australiju. Ukoliko učini sve što je do njega, neće biti problema da se još jednom raduje u Melburnu - istakao je Obradović.

NIKADA NE OTPISUJTE NADALA

Mnogi komentatori, poput Šveđanina Matsa Vilandera, skloni su prognozi da će Rafael Nadal uskoro u penziju, ali se Obradović ne slaže sa takvom ocenom.

- Ta priča traje već decenijama. Nadal je gotov, koliko puta smo to čuli, a Španac se uvek nekako vrati. Istina je da beleži loše rezultate u poslednje vreme, ali reč je o velikom šampionu. Tu jako liči na Đokovića. Prošle godine je uzeo dva Grend slema, a mislim da će se penzionisati po osvajanju još nekog velikog trofeja - ocenio je Obradović.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nepredvidiv je - Obradović o Rafinim šansama za trijumf u Melburnu

Podsetimo, Otvoreno prvenstvo Australije počinje u ponedeljak, finale je zakazano za 29. januar, a kladionice su uverene da će Nole osvojiti svoj 22. "slem" na terenima Melburn parka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading