GOTOV JE! ĐOKOVIĆ ILI NADAL? Vilander ŠOKIRAO rečima pred Australijan open!

Autor:

Sport

15.01.2023

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Burna prognoza Šveđanina.

GOTOV JE! ĐOKOVIĆ ILI NADAL? Vilander ŠOKIRAO rečima pred Australijan open!

Foto: Tanjug/T. VALIČ, AP, Profimedia

Ilustracija Vilandera, Đokovića i Nadala

Proslavljeni Šveđanin Mats Vilander govorio je u svom stilu, bez dlake na jeziku, uoči Australijan opena. Vilander je istakao da je Novak Đoković znatno bliži statusu najboljeg igrača ikada u odnosu na Španca Rafaela Nadala, prvenstveno zbog fizičke spreme.

Ako Rafa pobedi, biće to velika stvar jer bi onda on sa 23 išao na svoj omiljeni turnir. Ako pobedi Đoković, onda su objica na po 22 trofeja i trka je opet na sto odsto. Očigledno je da je veoma važno za Novaka da osvoji ovaj turnir, ali još je važnije za Rafu, jer on neće imati još mnogo prilika u naredne dve do tri godine. Novak ima šansu na svakom slemu u naredne dve do tri godine. Mislim da Novak može da osvoji još jednu, ili šest ili sedam, ali ne verujem da Rafa može šest ili sedam. Mislim dve, možda tri titule. Trka je sada otvorena i važna je za istoriju sporta - izjavio je Šveđanin, koji je potom komentarisao slabu formu asa sa Pirineja.

Republika

Foto: Tanjug/AP

GOAT trku dobija Novak - Vilander razočarao Rafine fanove pred Otvoreno prvenstvo Australije

Njegova forma je veliki hendikep u prve dve runde, jer kad ste izgubili šest od sedam poslednjih mečeva, počinjete da da mislite, 'pa ja nisam uspeo da vežem dve pobede još od US Opena'. To nije dobro za samopouzdanje, ali jeste za ostale igrače. Ipak, ako Nadal počne da pobeđuje u prvih nekoliko kola i pritom je testiran, kad dođe u četvrtfinale više nije bitno da li si dobio šest od sedam mečeva, jer sad pričamo o osvajaču 22 grend slem titule i prošlogdišnjem šampionu - jasan je Mats Vilander.

Inače, kladionice su ubeđene u Noletov trijumf u Melburnu (kvota 1,75), čak štaviše veruju da će Srbin u 2023. godini osvojiti makar dve Grend slem titule.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading