OPET JE SA NOVAKOM: Đoković dobio OGROMNO POJAČANJE uoči Australijan Opena!

Autor:

Sport

14.01.2023

08:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski as se obratio javnosti pred Otvoreno prvenstvo Australije.

OPET JE SA NOVAKOM: Đoković dobio OGROMNO POJAČANJE uoči Australijan Opena!

Foto: Tanjug/AP

Đokovićevo obraćanje novinarima pred Australijan Open

Srpski teniser Novak Đoković održao je konferenciju za medije pred početak Australijan Opena.

NEZAPAMĆENO U MELBURNU: Đoković je UDARNA VEST u Australiji! (VIDEO)

Tom prilikom Nole je govorio o brojnim temama, a otkrio je da se njegovom stručnom štabu pridružilo poznato lice - Miljan Amanović.

Da, jeste. Sa Ulijem sam završio saradnju, počeo novu sa Klaudijom. Hteo sam da počnem sezonu sa nekim koga poznajem i ko poznaje moje telo - izjavio je Đoković, a potom je svojim sunarodnicim čestitao srpsku Novu godinu, što je učinio i putem društvenih mreža, uz osvrt na rivalstvo sa Rafaelom Nadalom.

Srećna pravoslavna Nova godina! Ne smemo to da zaboravimo. To je realnost, pogotovo u medijima. Mediji tome posvećuju dosta pažnju, dosta članaka pišu o tome, prate to nadmetanje Nadala i mene, pogotovo na najvećoj teniskoj sceni, Grend slemovima. Stalno se vodi ta debata ko je veći u istoriji i sigurno je da sam svestan toga. Na neki način, ja želim da budem bolji od njega, želim da budem bolji od svih, ne znam zašto se ne bih tako postavljao, zato i igram i dalje.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nole i Rafa

Srbin će na startu Australijan Opena igrati protiv Roberta Karbaljesa Baene iz Španije.

Utisci su veoma pozitivni, jako mi je drago što sam dočekan tako kako sam dočekan, pred punom Rod Lejver arenom. Bez dileme najuspešniji teren na kojem sam igrao, gde sam beležio najbolje rezultate karijere u prošlosti. Svaki put kada izađem na teren, naročito kada je pun stadion, vrate se sećanja na sve te osvojene titule i mečeve koje sam igrao u prošlosti. Od momenta kada sam došao u Australiju, u Adelejd, do sada sam imao samo pozitivne reakcije od ljudi. Dočekan sam na jedan prijatan način, podrške ima na pretek, pogotovo od naših ljudi. Sve mi to daje dodatnu energiju i impuls za turnir - rekao je Đoković posle treninga.

Republika

Foto: https://www.profimedia.rs/

Đoković tokom finala protiv Korde u Adelejdu

Novak je podvukao da ne razmišlja o teniskoj penziji.

- Ne osećam da mi je kraj iza ugla, pa da možda osećam neki pritisak zbog skorašnjeg završtka karijere. Da moram da uradim nešto sada na ovom turniru, ove godine... Mislim da sav trud i rad celog mog tima, čitave karijere, negovanje mog tela, sada se isplaćuje. Sada se osećam mlado i dobro, inspirisan sam da igram na najvećem mogućem nivou. Da li ću da osvojim još Grend slemova ove godine, sledeće ili one tamo, verujem da ću biti u dobroj poziciji.

Rafa trenutno na svom kontu ima jedan "slem" više, a Nole je apostrofirao važnost osvojenih pehara na najvećim turnirima iz ugla GOAT trke.

Naravno da je bitno. Zato nastavljam da igram profesionalni tenis, da se takmičim. Želim da budem najbolji, da pobeđujem na najvećim svetskim turnirima. Tu nema nikakve tajne. Ne može biti veće od ovog. Imate četiri Grend slema koji imaju istorijsku težinu, to je jedan od najvećih razloga zašto sam toliko mnogo želeo da se vratim u Australiju: Ovde su mi rekordi. Zaista volim da igram na Rod Lejver areni, pogotovo noćne termine. Mogao bi niz uspeha da se nastavi i ove godine - zaključio je Novak Đoković.

Podsetimo, Otvoreno prvenstvo Australije na programu je od 16. do 29. januara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading