BEKER BEZ DLAKE NA JEZIKU: Nadal NAJVEĆI teniser u istoriji, Đoković...

Autor:

Sport

13.01.2023

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otvorio dušu.

BEKER BEZ DLAKE NA JEZIKU: Nadal NAJVEĆI teniser u istoriji, Đoković...

Foto: Tanjug/AP

Boris Beker je nedavno izašao iz britanskog zatvora, a sada je po prvi put od tada govorio i o Novaku Đokoviću.

Bivši Novakov trener ne krije zadovoljstvo zbog toga što se Srbin vraća na Australijan open.

- Rod Lejver arena je njegova dnevna soba, tamo se oseća najudobnije. Tamoje osvojio titulu devet puta. Nedavno je trijumfovao na pripremnom turniru u Adelejdu. U finalu je pobedio Sebastijana Kordu, a pre toga je lako savladao jake protivnike Denisa Šapovalova i Danila Medvedeva. Novak je prošle godine loše prošao u Australiji, pošto je deportovan. Drago mi je da ova epizoda više nije glavna tema i što je opet sve posvećeno sportu - rekao je legendarni Nemac, a potom dodao:

- Očekivanja su velika, a Novak želi da izjednači rekord Rafaela Nadala po broju osvojenih grend slem trofeja. Međutim, čini se da nije 100 odsto spreman, pošto ima problema sa povredom. Đoković u dubini duše želi da postane najuspešniji teniser svih vremena. To je trenutno Nadal, a rušenje njegovog rekorda je najveći prioritet za Đokovića.

Trofej u Melburnu brani Rafael Nadal.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

Nikada se ne bih kladio protiv Nadala sve dok ima šanse da pobedi. Prošle godine mu niko nije davao šanse, a on je osvojio Australijan open. On je neverovatan takmičar, da nema šansu da pobedi ne bi igrao. Rafa je prošle godine možda mislio da je pobegao Đokoviću u trci za Grend slem trofeje, ali je onda Novak osvojio Vimbldon.

Beker je za kraj istakao da je veliki navijač Španca.

- Rafa je apsolutni uzor mladim igračima. On je svima pokazao šta može da se postigne pravilnim stavom, disciplinom i čvrstom voljom. On je drugi favorit u Melburnu posle Đokovića. Treći favorit je Medvedev. Imao je nešto slabiju drugu polovinu prošle godine, ali nikako ga ne treba otpisivati. Medvedev je u poslednje dve godine dva puta stigao do finala u Melburnu. Niko ne voli da igra protiv Danila posebno na tri dobijena seta - zaključio je nekadašnji svetski broj 1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Džpnko

14.01.2023 02:50

Bedni bivši robikaš... Dno