UHAPŠENI ODGOVORNI ZA CURENJE AMONIJAKA U PANČEVU: Izazvali opasnost odvrtanjem ventila!

Autor:

Hronika

13.01.2023

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dežurna zamenica OJT Pančevo naložila da se prema S.K. i N.B. odredi zadržavanje u trajanju od 48 časova.

UHAPŠENI ODGOVORNI ZA CURENJE AMONIJAKA U PANČEVU: Izazvali opasnost odvrtanjem ventila!

Foto: ST-V.Lukić

Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu je u saradnji sa PU Pančevo uhapsilo S.K. (1989.) i N.B.(1986.), obojica iz Pančeva  zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela izazivanje opšte opasnosti i oštećenje životne sredine jer su S.K. kao vlasnik i odgovorno lice firme "Saga" i N.B. kao vozač cisterne na kojoj je došlo do curenja amonijaka izazvali opasnost za živote ljudi usled odvrtanja ventila na cisterni, zbog čega je 15 osoba hospitalizovano u OB Pančevo, saznaje Republika.

Dežurna zamenica OJT Pančevo je nakon izvršenog uviđaja na kojem su prisustvovali  Pokrajinski i Republički inspektor za zaštitu životne sredine, Republički inspektor za transport opasnog tereta, inspektorka zaštite na radu, Policijska uprava u Pančevu i dežurna zamenica OJT Pančevo i utvrđivanja svih relevantnih činjenica vezanih za kritični događaj naložila da se prema S.K. i N.B. odredi zadržavanje u trajanju od 48 časova, da se uz krivičnu prijavu privedu i saslušaju u svojstvu osumnjičenih.

Podsetimo, sinoć je u naselju Topola u Pančevu došlo do curenja amonijaka iz auto-cisterne. Tom prilikom 10 osoba sa lakšim povredama prevezeno je u Opštu bolnicu Pančevo. Ostali su imali lakše probleme sa gornjim disajnim organima.

Prvo izlivanje amonijaka koje je uznemirilo Srbiju desilo se 25. decembra na pruzi kod Pirota. Tada su se dogodila i dva smrtna slučaja, uzrokovana trovanjem amonijakom.

***

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading