ODLIČAN PREDLOG ZA DORUČAK ILI VEČERU: Treba vam samo 15 minuta – recept za tortilju koja se topi u ustima!

Autor: N.J.

Lifestyle

14.01.2023

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo možemo nazvati i “večera za lenje“.

ODLIČAN PREDLOG ZA DORUČAK ILI VEČERU: Treba vam samo 15 minuta – recept za tortilju koja se topi u ustima!

Foto: Printscreen/ YouTube/ Простой рецепт

Ako nemate mnogo vremena, predlažemo vam da probate recept za tortilju koja se doslovno topi u ustima. Ovo je odličan predlog za sve ljubitelje suhomesnatih proizvoda u kombinaciji sa kačkavaljem. Recept je pred vama i potrebne su vam četiri namirnice.

Potrebno vam je:

Tri jaja

Kačkavalj po izboru

Šunka ili nešto drugo isto po izboru

Jedan paradajz

Priprema:

Stavite tri cela jaja u jednu činiju. Zatim dodajte biber i so. Viljuškom sve lepo sjedinite. Uzmite tiganj i podmažite ga uz pomoć malo margarina. Zatim stavite otprilike dve do tri kašike umućenih jaja, i pre nego što počenete da pečete odmah ih “pokrijete“ tortiljom. A onda preko toga stavite izrendan kačkavalj i neku šunku. Količina zavisi od toga kako vi volite. Preklopite opet tortiljom pa poređajte na vrh paradajz koji je opran i isečen na kolutove. Preko paradajza stavite opet malo kačkavlja. Opet preklopite tortiljom. Znači pravite kao neku vrstu slane torte. Na vrh sledeće tortilje ponavljate šunku i kačkavlj, a onda uradite još jednom isti sloj. Nakon što ste ponovili, prekrijete taj sloj još jednom tortiljom. Nemojte dodavati više sastojaka već samo prelijete tortilju jajima.

Tiganj poklopite i pecite na obe strane po pet minuta. Sačekajte da se jelo malo ohladi, pa ga onda poslužite. Možete ga preliti sa malo kečapa ili majoneza.

A nakon ovog slanog uživanja, možete napraviti i brzi rolat sa kremom, mlevenim keksom i bananama, recept za pripremu pogledajte OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading