RECEPT ZA SVEKRVINO OKO: Kolač smešnog naziva, ali fantastičnog ukusa!

Autor: N.J.

Lifestyle

13.01.2023

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoji li neko ko nije čuo za ovaj odličan recept?

RECEPT ZA SVEKRVINO OKO: Kolač smešnog naziva, ali fantastičnog ukusa!

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Sace Recepti

Svekrvino oko je zanimljiv recept za kolač sa smokvama, ima originalan naslov, ali bitno je kakvog je ukusa. Za one koji vole domaće slatkiše ovo je odličan primer jednog sa smokvama. Ljudi kada probaju ovu poslasticu toliko im se svidi da i na naziv zaborave. Evo recepta za ovaj simptičan slatkiš.

Potrebno vam je:

Suve smokve 30 komada

16 kašika vode

300 grama šećera

250 grama margarina

300 grama mlevenog keksa

2 - 3 štangle čokolade

30 polovina oraha

Za valjanje mleveni orah

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Sace Recepti

Svekrvino oko - valjanje kolača u orahe

Priprema:

Smokvama prvo isecite vrh, a onda ih stavite u vrelu vodu da malo omekšaju. Nakon što su omekšale, stavite u njih jednu polovinu oraha. Šećer rastopite sa vodom i ostavite da ključa dva do tri minuta. Onda tome dodajte i margarin, keks i čokoladu. Pustite da se ohladi. Kada se smesa ohladila napravite kuglice od njih, a u sredinu stavite smokvu napunjenu orahom. Oblikovane kuglice sklonite da se ohlade. Onda ih umočite u topljenu čokoladu ili mlevene orahe, onako kako vi želite. Kada se otopljena čokolada stvrdnula, isecite ih na pola, prenosi "Kulinarka".

Ako ste pak ljubitelji slanih recepata, predlažemo da probate zapečene palačinke koji se filiju sa samo tri sastojka, a budu super mekane i lepe, recept pogledajte OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading