ZAPEČENE SLANE PALAČINKE SA ŠUNKOM I SIROM: Recept za sočno jelo koje svi vole

Autor: N.J.

Lifestyle

13.01.2023

08:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovakve zapečene palačinke još niste probali!

ZAPEČENE SLANE PALAČINKE SA ŠUNKOM I SIROM: Recept za sočno jelo koje svi vole

Foto: Izvor: Printscreen/ Instagram/ za.svaciji.ukus

Zapačene palačinke oduševiće sve ukućane. Možete ih filovati onako kako vi želite, ali ovo je stara i provereno dobra kombinacija.

Potrebno vam je:

8 palačinaka

300 grama kisele pavlake

250 grama šunke

250 do 300 grama kačkavalja

400 mililitara pavlake za kuvanje

Foto: Izvor: Printscreen/ Instagram/ za.svaciji.ukus

Savijanje palačinaka za pleh

Priprema:

Za palačinke vam treba 300 grama glatkog brašna, 250 mililitara mleka, dva jaja i 250 mililitara vode. Potrebno je da u posudu sipate brašno, a zatim mu dodate i dva cela jaja. Sve to prelijete sa 250 mililitara mleka. Smesi dodajte i 250 mililitara vode. Kao što znate obično je preporuka da se u smesu dodaje so i šećer, ali ovaj trik zasniva se baš na tome. Ako u smesu ne dodate šećer, palačinke neće moći da izgore. Zato, preporučujemo da preskočite ovaj korak. Smesu promešajte ručnom mutilicom. Treba da dobijete srednje gustu smesu. Bitno je da ne bude ni previše retka, jer nećete moći da ispečete palačinke. Upalite ringlu da se zagreje, stavite tiganj za palačinke i dodajte malo ulja. Sačekajte da se zagreje pa izlijte jednu kutlaču smese. Palačinke ravnomerno pecite sa obe strane. Okrenite ih kada dobiju zlatnu boju sa strane koju pečete.

Palačinke filujte kiselom pavlakom, kačkavaljem i šunkom, možete dodati i malo origana. Urolajte ih i stavite u podmazan pekač. Prelijete ih sa pavlakom za kuvanje. Peče se na 200 stepeni oko 25 minuta, a pred kraj dodajte i malo narendanog kačkavlja. Neodoljive su i sočne, prenosi Instagram profil "Za svačiji ukus".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading