OSETIĆE DOZU GORČINE: Legendarni teniser poslao SNAŽNU PORUKU Đokoviću pred start Australijan opena!

Autor:

Sport

09.01.2023

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak se vraća na mesto gde ga nisu želeli prošle godine.

OSETIĆE DOZU GORČINE: Legendarni teniser poslao SNAŽNU PORUKU Đokoviću pred start Australijan opena!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, vraća se ponovo u Melburn, gde će od 16. januara učestvovati na Australijan openu, turniru koji je osvajao devet puta u karijeri.

Pravu uvertiru za start Grend slema Đoković je imao u Adelejdu, gde je osvojio titulu, nakon sjajnog finala protiv Sebastijana Korde. Pred početak nadmetanja u Melburnu, jasnu poruku za našeg igrača imao je Džon Mekinro.

- Mislim da će na početku biti preplavljen emocijama, a onda će osetiti dozu gorčine zbog svega kroz šta je tamo prošao. Mislim da mora da prođe kroz to, uostalom on se već pokazao da može da se nosi s tim s obzirom na poslednjih 12 meseci u karijeri - kaže Mekinro.

Foto: Tanjug/AP

Džon Mekinro, legendarni teniser

Amerikanac je podestio na Novakove uspehe, ali i probleme u prošloj sezoni.

- Činjenica da je bio u stanju da posle svega dođe i osvoji Vimbldon, te da ide na jesen na manje turnire kako bi bio dovoljno dobro plasiran da ode i osvoji ATP Finale u Torinu, da se vrati igranju i takmičenju, bila je dovoljno neverovatna jer je lako mogao da oseća frustraciju i ljutnju. Mogu samo da zamislim kako se osećao kada su ga deportovali iz Australije i kako se nosio sa posledicama svega toga - dodao je Mekinro.

Novaku je trebalo vremena da stvari vrati u normalu.

- Mislim da nije bio dobro sve do Vimbldona, a onda je nekako pronašao to u sebi, što će jako malo igrača biti u stanju da uradi. Postoji razlog što su ovi momci uspešni... Nekad sam umeo da razmišljam u stilu, 'osvojio sam sedam slemova', ali sada sam više kao, 'o moj bože, pa ovi momci ih imaju 22 ili 21'. Kažete sebi, trebalo je da se potrudim više. To čini da pomislite da niste dovoljno uradili, na tome im treba čestitati - zaključio je Mekinro.

Titulu na predstojećem turniru brani Rafael Nadal, koji je prošle sezone u finalu savladao Danila Medvedeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading