K'O ZAPETA PUŠKA: Fenomenalna vest za Đokovića pred Australijan Open!

Autor:

Sport

08.01.2023

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković u 2023. želi da dokaže svetu da je i dalje najbolji teniser planete. Prvu recku na tom putu precrtao je u Adelejdu, osvojivši titulu pobedom u finalu nad Sebastijanom Kordom sa 6:7, 7:6, 6:4. Na taj način je potvrdio da je spreman za prvi veliki izazov u godini, pohod na jubilarnu desetu titulu na Australijan openu i 22. grend slem kojim bi se izjednačio sa Rafaelom Nadalom. Ujedno, titulom u Melburnu Đoković će se izgledno vratiti na prvo mesto ATP liste, a u čemu može da ga spreči samo Danac Kasper Rud ako stigne do finala.

K'O ZAPETA PUŠKA: Fenomenalna vest za Đokovića pred Australijan Open!

Foto: https://www.profimedia.rs/

Najbolji srpski teniser Novak Đoković

Do 92. pehara u karijeri i važnih 250 bodova Novak Đoković je došao posle dosta oscilacija, ali je bio najbolji kada je to bilo najpotrebnije u meču koji je trajao duže od tri sata. Imao je naš as mnogo problema sa servisima Amerikanca Sebastijana Korde, imao je brejk zaostatka u prvom setu, dok je meč-loptu u drugom setu spasavao rizičnim smečom. Ipak, u trećoj deonici je složio kockice kako treba i na kraju podigao pehar posle 34 pobede u nizu na tlu Australije i to u svom 131. ATP finalu. On je po tom parametru izbio na četvrto mesto večne liste pobegavši Nadalu (130), pa su ispred Srbina još samo Džimi Konors (164), Rodžer Federer (157) i Ivan Lendl (146).

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nole "ukrao" pehar Kordi

Jedan od upečatljivijih momenata finala odigrao se na kraju prvog seta, kada je Novak urlao na srednjeg brata Marka: "Izađi, izađi", posle čega se ovaj pokupio i više ga nije bilo na tribinama. Izbacio je Đoković iz lože i svoje agente Eduarda Artaldija i Elenu Kapilero, pa im je posle meča odao priznanje što sve to trpe od njega.


Inače, Novak je izbacivanjem Marka kompletirao "Đoković slem", odnosno uspeo je da usred meča izbaci celu porodicu iz svog boksa, smatrajući da su mu oni krivi jer mu loše ide na terenu. Pre Marka, Novak je još 2009. iz lože Vimbldona oterao mlađeg brata Đorđa i oca Srđana, kojeg je najviše izbacivao sa stadiona tokom karijere, a jednom je i majku Dijanu odstranio sa stadiona.

- Hvala mom timu što me trpi i toleriše i u dobrim i u lošim vremenima. Siguran sam da nije bilo lako sa mnom, ali hvala im što su ovde. Tu je i moj brat, koji nije često sa mnom. Hvala, Mare, volim te - rekao je emotivni Novak, a onda se obratio i publici, u kojoj je bilo mnogo Srba sa našim trbojkama:

- Sjajna nedelja, a vi ste uspeli da je napravite još specijalnijom za mene. Podršku koju sam dobio poslednjih deset dana nisam nikada doživeo u životu. Osećao sam se kao da igram kod kuće, osećao sam se kao dobrodošao, hvala iz dubine srca.
Republika

Foto: Tanjug/AP

Srbi, hvala - Đoković poslao moćnu poruku navijačima

Nesvakidašnji je bio i obred pred dodelu trofeja. Naslednik drevnih Aboridžina, starosedelaca u Australiji, na neki način, blagoslovio je pehar.


- Sjajno je što su nam trofej uručili predstavnici aboridžinskog naroda. Hvala što ste tu, što prenosite kulturu o istoriji svog naroda, vidimo se sledeće godine - dodao je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading