NEVEROVATNO DOSTIGNUĆE: Australija SLAVI Novaka - ovo NIKO NIKAD neće ponoviti!

Autor:

Sport

08.01.2023

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestvarne brojke za srpskog tenisera.

NEVEROVATNO DOSTIGNUĆE: Australija SLAVI Novaka - ovo NIKO NIKAD neće ponoviti!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković, najbolji igrač u istoriji tenisa, stigao je do prve titule u 2023. godini, nakon što je u epskom finalu turnira u Adelejdu porazio Sebastijana Kordu, rezultatom 2:1.

Gledaoci su mogli da uživaju u sjajnom meču, pravom trileru, koji je na kraju, posle više od tri sata borbe, pripao našem teniseru. Na taj način, Đoković je stigao do svoje 92. titule u karijeri.

Ipak, još više se priča o neverovatnom uspehu Novaka u Australiji. Naime, srpski igrač ne zna za poraz na ovom kontinentu još od davne 2018. godine, kada je poražen od Koreanca Čunga.

Srbin je 2017. bio na operaciji lakta, trebalo mu je vremena da se vrati u formu, što je Koreanac iskoristio i stigao do najveće pobede u karijeri. Ipak, od tog trenutka, Novak je gazda Australije.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković u Melburnu juri desetu titulu

Godinu dana kasnije, Đoković je dobio svih sedam mečeva na Australijan openu i osvojio je titulu, tada sedmu u Melburu. Narednu sezonu, 2020. je otvorio sa šest pobeda na ATP kupu u Brizbejnu, kojima je dodao novih sedam i titulu u Melburnu.

Godina 2021. je počela sa dve njegove pobede na ATP kupu i sa novih sedam dobijenih mečeva u Melburnu.

Serija pobeda je prekinuto prošle godine, posle velikog cirkusa, kada Novaku nije bio dozvoljen ulazak u državu. Ipak, tamo gde je stao u Melburnu 2021. Novak je nastavio u Adelajdu 2023. Dobio je svih pet mečeva i podigao 92. trofej u karijeri.

Uoči puta na prvi Grend slem u novoj godini Đoković ima seriju od 34 uzastopne pobede u Australiji, rezultat kakav verovatno niakda neće biti ponovljen.

Priliku da popravi svoj skor Novak će imati već za nedelju dana, kada u Melburnu počinje Australijan open.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading