PANIKA ZA NOVAKOVE NAVIJAČE: Upalile se CRVENE LAMPICE, Đoković jedva PREŽIVEO!

Autor:

Sport

08.01.2023

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spektakl u Adelejdu za početak godine.

PANIKA ZA NOVAKOVE NAVIJAČE: Upalile se CRVENE LAMPICE, Đoković jedva PREŽIVEO!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković

Neverovatno finale na samom startu 2023. godine i meč koji će sigurn ući u izbor za jedan od najboljih u ovoj kalendarskoj godini, a na kraju je kao pobednik izašao Novak Đoković, koji je posle preokreta savladao Sebastijana Kordu sa 2:1.

Videli smo meč sa ogromnim brojem preokreta, propuštenih prilika i ogromnom količinom drame, a sve je moglo biti gotovo sat vremena ranije, da je Sebastijan Korda iskoristio svoju meč loptu, doduše na Novakov servis.

Đoković je odigrao sjajan poen pri rezultatu 5:6 i 30:40 u drugom setu, ali je na kraju morao da izvede izuzetno težak smeč, kako bi opstao u finalu. Svi znaju da Đoković često ume da promaši ovaj udarac, što je sigurno izazvalo veliku zabrinutost kod Novakovih navijača, ali je Srbin bio siguran, gotovo kao na treningu, i poslao loptu u nebranjeni deo terena.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je slavio u prvom meču protiv Sebastijana Korde

Ovaj potez kao da mu je dao dodatnu snagu, pa je srpski teniser odličnom igrom u taj-brejku stigao do izjednačenja u setovima, a zatim i do celog meča, nakon što je u desetom gemu trećeg dela igre uspeo da napravi brejk.

Inače, ovo je 16. meč u karijeri koji je Đoković uspeo da pobedi, nakon što se u njemu suočavao sa meč loptom za protivnika. Sa druge strane, samo tri puta je gubio nakon što je on sam imao meč prilike.

Takođe, Novaku je ovo 34. uzastopna pobeda u Australiji, što je rekord koji će vrlo teško biti oboren, a poslednji put je poražen još davne 2018. godine od Koreanca Čonga.

Na ovaj način , trenutno peti igrač sveta, stigao je do prve titule u ovoj godini, a priliku da popravi taj rezultat imaće već u Melburnu, gde 16. janura počinje Australijan open, na kom će Novak tražiti svoju jubilarnu desetu titulu na prvom Grend slemu sezone, a ukupno 22. na svim velikim turnirima, čime bi se izjednačio sa Rafaelom Nadalom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Pera

08.01.2023 13:30

Protivnik može da se pobedi a meč da se dobije!Kako to može ds se pobedi meč?Može i da se pobedi u meču! Ne razumem.Da li je neko čuo za zanimanje lektor?