PROVOKATORE STIGLA RUKA PRAVDE: Zapad promenio ploču - SRBOFOBIJA se više ne toleriše!

Autor:

Sport

08.01.2023

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalere koji su se istakli po "antisrpskoj propagandi" sačekala osuda javnosti u zapadnim zemljama.

PROVOKATORE STIGLA RUKA PRAVDE: Zapad promenio ploču - SRBOFOBIJA se više ne toleriše!

Foto: Tanjug/AP

Najveći sportski događaj 2022. godine bio je Mundijal, a ni takmičenje u Kataru nije moglo da prođe bez antisrpskih ispada. Prednjačili su reprezentativci Švajcarske i Hrvatske, Granit Džaka i Dejan Lovren, ali za razliku od ranijih incidenata, javno mnjenje na Zapadu sada je "promenilo ploču".

Najpre su mediji u Švajcarskoj snažno osudili ponašanje kapitena "sajdžija" tokom i posle duela sa reprezentacijom Srbije (3:2), a potom je Lovrena u Francuskoj stigla "ruka pravde".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džakine provokacije u Kataru

Naime, vremešni štoper je treće mesto "vatrenih" na Svetskom prvenstvu proslavio uz ustaški poklič "Za dom spremni" sa kolegom iz nacionalnog tima Marcelom Brozovićem, zbog čega je "najuren" iz Zenita. Lovren je utočište pronašao u redovima svog bivšeg kluba Liona, ali Francuzi nisu ostali imuni na ono što je uradio - naprotiv.

Republika

Foto: Facebook/EpicBrozo Caffe Bar

Lovren i Brozović "divljali" u zagrebačkom lokalu

Svi francuski mediji su listom osudili Lovrenovo veličanje ustaštva i nacizma, predvođeni uglednim "L'Ekipom". Svog izabranika je pokušao da zaštiti trener francuskog kluba Loran Blan, ali je tom prilikom samo navukao dodatan gnev javnosti, pokazavši ozbiljno nerazumevanje materije.

To je nacionalistička pesma koja slavi oslobođenje njegove zemlje. To pitanje morate da postavite njemu. Ne mogu da odgovaram na pitanja umesto njega. Ovde su sigurno samo ugledni ljudi, svi živite okruženi samo uglednim ljudima? Ako gledamo Lovrena kao čoveka, to vi procenjujte - izjavio je bivši as "trikolora".

 

 

"L'Ekip" piše da se Lovren istakao "rečima i gestovima koji su bliski fašizmu", poput Josipa Šimunića, kao i da je to "sramota njegovog kluba Liona". Poznati portal "Libereation" nije štedeo ni Blana, poručivši da je njegova odbrana na konferenciji "nemoralna" i da klub mora da preuzme odgovornost za tako nešto.

- Nije to 'ništa'. Reči trenera Lorana Blana bile su užasavajuće, mora da se preuzme odgovornost za dovođenje takvog fudbalera - poručuje se.

Iako još uvek izostaju zvanične sankcije za srbofobiju od strane zapadnih institucija, pohvalno je konstatovati da se bar tamošnja javnost probudila odlučivši da prestane da toleriše ovakve incidente.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading