ŽREB ZA AUSTRALIJAN OPEN: Sve je poznato, Novaka čeka PAKAO

Autor:

Sport

09.01.2023

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đoković će morati da prođe trnovit put do jubilarne desete titule u Melburnu.

ŽREB ZA AUSTRALIJAN OPEN: Sve je poznato, Novaka čeka PAKAO

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Prvi ovogodišnji grend slem turnir, Australijan open, na programu je od 16. do 29. januara.

Kvalifikacije u Melburnu su počele ovog ponedeljka, a žreb za glavni turnir je zakazan za četvrtak, 12. januar.

S obzirom na to da je objavljena poslednja ATP lista uoči Australijan opena, po kojoj će se žrebati u Melburnu, već sada je jasno kakav bi put do 22. grend slem titule u karijeri mogao da ima Novak Đoković.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Nole će zahvaljujući povlačenju Karlosa Alkarasa biti četvrti nosilac na turniru. To praktično znači da najbolji srpski teniser pre finala nikako neće moći da ukrsti rekete sa Stefanosom Cicipasom, a u polufinalu će mu projektovani rivali biti Rafael Nadal ili Kasper Rud.

Lak zadatak Novak prethodno neće imati ni u četvrtfinalu, gde bi protivnici mogli da mu budu Andrej Rubljov, Feliks Ože-Alijasim, Danil Medvedev ili Tejlor Fric.

Takođe, sve Noletove navijače prolazi jeza kada vide i potencijalne rivale u osmini finala, pošto za ne tako kasni period takmičenja ima baš ozbiljnih tenisera. To su Holger Rune, Hubert Hurkač, Kameron Nori, Aleksander Zverev, Mateo Beretini, Pablo Karenjo-Busta, Janik Siner i Marin Čilić.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aleksander Zverev bi mogao da bude prava mina

Prethodno bi Đoković u trećem kolu mogao prvi put na turniru da se sastane sa nekim od nosilaca, a tu u obzir dolaze svi od 17. do 32. kosturaša. Te pozicije pripašće redom sledećim igračima: Lorenco Museti, Frensis Tijafo, Karen Hačanov, Nik Kirjos, Denis Šapovalov, Borna Ćorić, Aleks De Minor, Dijego Švarcman, Roberto Bautista-Agut, Danijel Evans, Grigor Dimitrov, Miomir Kecmanović, Fransisko Serundolo, Sebastijan Korda, Alehandro Davidovič Fokina i Jošihito Nišioka.

Naravno, ne treba isključiti šansu da Novaku sreća okrene leđa na žrebu, pa da mu i u prva dva kola (kada sigurno igra protiv nenosilaca) zapadne neko nezgodan, a ima takvih igrača. To bi mogli da budu Endi Marej, Džon Izner, Gael Monfis, Dominik Tim ili neko od srpskih igrača, Filip Krajinović, Laslo Đere ili Dušan Lajović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Nikola

10.01.2023 22:23

Ako Nole bude pravi nema veze ko je s druge strane