OBJAVLJENA NOVA ATP LISTA: Novak uhvatio zalet za napad na tron

Autor:

Sport

09.01.2023

07:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin se sprema da opet zasedne na čelo.

OBJAVLJENA NOVA ATP LISTA: Novak uhvatio zalet za napad na tron

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ostao je na petoj poziciji ATP liste koja je objavljena ovog ponedeljka, iako je prošle nedelje osvojio turnir u Adelejdu.

Nole je za taj poduhvat dobio 250 bodova, ali mu oni nisu omogućili da preskoči nekoga na ATP listi.

Međutim, bez obzira na to što nije napredovao, Đoković je uhvatio dobar zamah za napad na tron, koji bi mu donela titula na Australijan openu.

Među prvih pet tenisera sveta nije bilo promena, pa je tako na čelu ATP liste ostao Španac Karlos Alkaras ispred sunarodnika Rafaela Nadala. Norvežanin Kasper Rud je treći reket planete, a ispred Noleta se nalazi još Stefanos Cicipas iz Grčke.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaras

Ruski teniser Andrej Rubljov je skočio za dva mesta i sada je šesti, dok su za po jednu poziciju (na sedmu i osmu) skliznuli Kanađanin Feliks Ože-Alijasim i još jedan Rus Danil Medvedev.

Amerikanac Tejlor Fric je ostao deveti, dok se po prvi put u karijeri u Top 10 probio mladi Danac Holger Rune.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Holger Rune

Što se tiče Srbije, naša zemlja ima, osim Noleta, još četiri igrača među prvih 100. Miomir Kecmanović je skočio za jedno mesto i sada je 28. teniser sveta, Filip Krajinović je nazadovao dve pozicije i sada je 56. na listi, Laslo Đere je ostao 70. reket planete, dok je Dušan Lajović sa 80. skliznuo na 81. poziciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading