NIŠTA OD FINALA! Veliki ŠOK - Srbin IZBAČEN sa turnira u Australiji!

Autor:

Sport

07.01.2023

07:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neočekivani rasplet situacije.

NIŠTA OD FINALA! Veliki ŠOK - Srbin IZBAČEN sa turnira u Australiji!

Foto: Starsport

Novak Đoković, Dušan Lajović i Filip Krajinović

Dušan Lajović, trenutno 80. teniser sveta, nije uspeo da se plasira u finale kvalifikacija za teniski turnir u Ouklendu, pošto je bolji od njega bio Kristofer Eubanks sa 2:1 (2:6, 6:3, 6:4).

Srpski teniser je bolje počeo meč, pa se nakon dobitka prvog seta činilo da će uspeti da obezbedi prolaz dalje protiv 43 mesta slabijeg rivala iz Amerike. Ipak, Eubanks se vratio u meč, osvojio je drugi set, a zatim je na 4:4 u trećem delu igre stigao do ključnog brejka, a zatim i meča, čime je sebi obezbedio finalni meč u kvalfikacionom delu ovog turnira.

Foto: Tanjug/AP

Dušan Lajović je ostao bez glavnog žreba u Australiji

Eubanksa sada čeka duel sa Souzom, a pobednik tog meča će se plasirati u glavni deo žreba u Ouklendu. Sa druge strane, Lajović je na neslavan način zapoečo 2022. godinu, a poraz je iznenađujuć posebno jer je Srbin stigao do trofeja na poslednjem turniru koji je igrao, onom u Maspalomasu u Španiji.

Lajovića sada očekuje Australijan open, a od svih srpskih tenisera koji su ove nedelje nastupali na turnirima ostao je još Novak Đoković, koji će danas u 11 časova odigrati meč sa Danilom Medvedevim u polufinalu turnira u Adelejdu. Pobednik tog meča će u finalu igrati sa boljim iz duela u kom se sastaju Korda i Nišioka.

Podsetimo, svi ovi turniri su pripremni za onaj najvažniji, odnosno Australijan open, koji ove godine počinje 16. januara u Melburnu i traje sve do 29. januara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading