NOVAK SE POVLAČI? Đoković sve ŠOKIRAO!

Autor:

Sport

05.01.2023

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser dotakao se goruće teme.

NOVAK SE POVLAČI? Đoković sve ŠOKIRAO!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Najbolji srpski teniser i trenutno peti igrač planete, Novak Đoković, nalazi se u Australiji gde je počeo novu sezonu.

On nastupa na turniru iz serije 250 u Adelejdu i već je prošao dva kola. U prvoj rundi savladao je Francuza Konstanta Lestjena, dok je u drugom kolu savladao i njegovog sunarodnika Kventina Alisa i oba meča završio je bez izgubljenog seta.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Posle pobede protiv Alisa, Đoković je govorio o mnogim temama, a jedna od njih bila je i nova odluka vlasti u Sjedinjenim Američkim Državama posle koje Nole, kao nevakcinisani stranac, ne može da uđe u državu najmanje do 10. aprila i zbog koje će propustiti Indijan Vels i Majami.

Video sam te informacije, ali mislim da to još nije zvanično, govoriću o tome kada sve bude službeno potvrđeno. Ako bude tako, ako odluka ostane na snazi, onda je to to. Znate moj stav. Nadam se da ću moći da igram, ali ako ne mogu da idem tamo, ne mogu ništa da uradim - istakao je Novak Đoković.

Dakle, ako ova odluka ostane na snazi, Nole će se povući i neće doći u Ameriku, te će propustiti dva veoma važna Mastersa.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Ipak, do američke turneje ostalo je još dosta, a Đoković će prvo pokušati da stigne do pehara u Adelejdu gde će u narednoj rundi za protivnika imati Denisa Šapovalova. Posle turnira u Adelejdu, Novaka čeka put u Melburn na prvi grend slem sezone - Australijan open. Turnir na kom Đoković juri deseti trofej održaće se od 16. do 29. januara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading