DVOSTRUKI RAZLOG ZA SLAVLJE: Đoković dobio VETAR U LEĐA pred pohod na titulu!

Autor:

Sport

03.01.2023

23:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim pobede, Novaka je u Adelejdu obradovala još jedna stvar.

DVOSTRUKI RAZLOG ZA SLAVLJE: Đoković dobio VETAR U LEĐA pred pohod na titulu!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković je na sjajan način započeo svoj nastup u Adelejdu, pošto je u prvom kolu turnira iz serije ATP 250 savladao Francuza Lestijena sa 2:0 u setovima.

Osim pobede, Novak je imao još jedan razlog za slavlje, pošto je meč sa trbina gledao Dejan Petrović, njegov prvi trener.

- Dejan je bio moj prvi trener na profesionalnom nivou. Bio je moj prvi trener koji je putovao sa mnom. Odrastao sam gledajući ga u Dejvis kupu. Igrao je za Srbiju. Bio je kapiten Dejvis kup tima takođe - rekao je Đoković.

Najbolji teniser u istoriji je dodao i da je od Petrovića uvek imao podršku, iako je tada bio jako mlad.

- Bio je neka vrsta idola za mene, on i njegova generacija – Zimonjić, Vemić, ti momci. On je takođe lokalac ovde, rođen je u Adelejdu, dolazak u Australiju sa njim bio je dobar. Vodio me je unaokolo, povezao sa srpskom zajednicom u Australiji. Imao sam veliku podršku iako sam još uvek bio tinejdžer.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković ima veliku podršku u Australiji

Petrović je Novaku dosta pomagao u ranoj fazi karijere.

- Sećam se da smo radili na mom poboljšanju igre na mreži. Bio je veoma agresivan, australijska škola tenisa. Pokušavao je da koristi kratke lopte, servis volej itd. Pokušavao je da mi pomogne u igri na mreži, osećaju, servisu. Bilo je to sjajno vreme. Mislim da mi je on bio trener kada sam prvi put ušao u najboljih 100 na listi - zaključio je Novak.

Srpski teniser je turnir u Adelejdu započeo sigurnom pobedom, a sada ga očekuje meč osmine finala, gde će mu rival biti Kventin Halis, u meču koji će biti na programu u četvrtak ujutru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading