POVRATAK ŠAMPIONA: Teniska legenda se VRAĆA - igraće na Australijan openu!

Autor:

Sport

08.12.2022

18:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajne vesti za sve navijače velikog šampiona.

POVRATAK ŠAMPIONA: Teniska legenda se VRAĆA - igraće na Australijan openu!

Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer i Aleksandar Zverev

Aleksandar Zverev, nemački teniser, trijumfalno se vratio na teren, posle čak sedam meseci pauze, pošto je na egzibiciji u Abu Dabiju savladao Dominika Tima, rezultatom 10:8, 10:7.

Na taj način se osvajač Olimpijskih igara vratio na teren u najboljem mogućem trenutku po njega, pošto će biti spreman za start nove sezone, a nastupiće i na Australijan openu, koji 16. januara počinje u Melburnu.

Ovo je bio prvi meč za nemačkog tenisera još od polufinala ovogodišnjeg Roland Garosa, kada je zbog teške povrede skočnog zgloba morao da preda meč Rafaelu Nadalu pred početak taj-brejka u drugom setu.

Foto: Tanjug/AP

Trenutak kada se Aleksandar Zverev povredio

Zverev je bio u odličnoj formi, igrao je sjajan tenis u Parizu, ali je povreda prekinula sve njegove planove, pa je sezonu morao da završi mnogo ranije nego što je planirao. Propustio je Vimbldon, US open, kao i četiri Masters turnira.

Njegov plan je da nastupa na sličnim turnirima do kraja ove, ali i početkom sledeće godine tako se spremi za početak nove sezone

Pre ovog meča je izjavio da period tokom kog je bio povređen nije bio psihički lak, ali da je spreman da igram, ali i da je svestan je da će mu biti potrebno vreme da se vrati u formu.

Najveći uspeh u karijeri mu je zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju, gde je u polufinalu savladao Novaka Đokovića, a zatim u finalu Karena Hačanova, a ima i jedno finale na Grend slem turnirima, u Njujorku 2020. godine, kada je poražen od Dominika Tima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading