ĐOKOVIĆ NIJE GOAT? Rus svojom izjavom ŠOKIRAO tenisku javnost!

Autor:

Sport

08.12.2022

18:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I pored svih uspeha, i dalje neki smatraju da Novak Đoković nije najbolji u istoriji.

ĐOKOVIĆ NIJE GOAT? Rus svojom izjavom ŠOKIRAO tenisku javnost!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Danil Medvedev

Danil Medvedev, jedan od najboljih tenisera današnjice, tvrdi da su Novak Đoković i Rafael Nadal najbolji teniseri u istoriji i da se od drugih izdvajaju svojim kvalitetom.

Iako Novak drži gotovo sve rekorde, Medvedev je odlučio da i Nadala stavi na listu najboljih igrača, iako je, objektivno, sprski teniser najbolji u istoriji.

-Teško je reći da li je to mentalni ili teniski problem. Jednostavno su jači od nas. Mislim, svako od nas može da ih pobedi u nekim mečevima. Pogledajte moj međusobni skor sa Novakom. Pobedio sam ga četiri ili pet puta (Đoković vodi 8-4 prim. aut). Ali, kada pogledate istoriju tenisa, niko im nije ni blizu. U pogledu Grend slemova, takođe. Vidite velikog Pita Samprasa, ima upola manje Grend slemova od njih. Kako im uspeva? Jednostavno su najbolji - izjavio je Medvedev.

Foto: Tanjug/AP

Medvedev je sezonu završio na 7. mestu ATP liste

Takođe, izjavio je da je razočaran što nije nastupio na Vimbldonu, ali da ipak veruje ATP organizaciji.

- Da budem iskren, ATP dobro rukovodi situacijom. Ne govorim konkretno o Vimbldonu, već o godini generalno. Verujem ATP strukturi. Što se tiče Ol Ingland kluba, mogu samo da kažem da volim Vimbldon, bio sam zaista razočaran što nisam mogao da igram ove godine. To je jedini Grend slem gde nikada nisam prošao četvrtfinale. Nadam se da ću se vratiti tamo jednog dana - dodao je on.

Teniseri su trenutno na pauzi, ali ih krajem godine očekuje par egzibicionih turnira. Posle toga se sele u Australiji, gde su na programu pripremni turniri za prvi Grend slem sezone, koji 16. januara počinje u Melburnu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading