HAOS U TENISU: Navijači UTUČENI - povlači se Rafael Nadal?

Autor:

Sport

02.12.2022

15:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jako loše vesti za sve navijače španskog tenisera.

HAOS U TENISU: Navijači UTUČENI - povlači se Rafael Nadal?

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

Rafael Nadal završio je svoju seriju egzibicija po Južnoj Americi, gde je zajedno sa Kasperom Rudom odigrao pet prijateljskih mečeva.

Španac je u poslednjem, petom meču serijala, u Meksiko sitiju pobedio Norvežanina sa 7:6, 6:4, a onda je priredio negativno iznenađenje navijačima u toj državi.

Naime, Španac je saopštio da više neće igrati u toj zemlji.

- Ovo mi je poslednji put da igram u Meksiku. Turnir u Akapulku nije u mom kalendaru 2023. godine, a ona posle toga deluje mi tako daleko. Vreme je da uživam u trenutku maksimalno i igram na mestu gde sam se oduvek osećao voljenim - izjavio je Nadal.

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal i Kasper Rud posle finala Rolan Garosa

Naravno, to ne znači da Nadal planira da se uskoro povuče, pošto i dalje ima velike ambicije, ali je jasno da je kraj za njega sve bliži i da ljubitelji tenisa u Meksiku više neće moći da uživaju u njegovim veštinama.

- Najvažnije mi je sada da igram najveće turnire i da na njima budem u punoj kondiciji. Uživam u radu svakog dana i nastavljam ka ciljevima koji me uzbuđuju na profesionalnom nivou. Pokušaću da ih ostvarim sve dok mi telo to dozvoljava. To se još nije desilo, otuda želim da nastavim - dodao je Španac.

Rafa sada ide na pauzu, a zatim ga u januaru očekuje turnir u Melburnu, gde će pokušati da odbrani titulu na Australijan openu, koju je prošle godine osvojio pobedom na Danilom Medvedevom u finalu. 

Ipak, tada nije bilo Novaka Đokovića, zbog sramne odluke tamošnjih vlasti, pa je jasno da Španca čeka mnogo teži zadatak ove godine, na turniru koji počinje 16. januara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading