SKANDALOZAN NAPAD NA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Kako vas više nije SRAMOTA?

Autor:

Sport

29.11.2022

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatna izjava koja je šokirala teniski svet.

SKANDALOZAN NAPAD NA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Kako vas više nije SRAMOTA?

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, ponovo nije nominovan za nagradu "Štefan Edberg", priznanje koje se dodeljuje za fer-plej.

Poznato je da se duže od dve decenije priznanje dodeljuje po nekada prvom igraču sveta, Štefanu Edbergu, bivšen teniseru iz Švedske, koji je godinama bio sinonim za fer-plej i višestruki je dobitnik ove nagrade.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je završio sezonu trofejem u Torinu

Nakon njega, u poslednjoj deceniji, nagrada se najčešće delila između dva igrača, Rafaela Nadala i Rodžera Federera, a Novak Đoković se ni ove godine neće naći među osvajačima, pošto ponovo nije nominovan.

Povodom ove odluke na Tviteru oglasio se i Rene Stabs, nekadašnja prva igračica sveta u dublu, koja je pokušala da opravda ATP, ali je njeno opravdanje diskutabilno, u najmanju ruku.

- Nema veze sa tim (odnosom ATP-a prema Novaku). Novak nije sjajan za sport na terenu, sudije ga kažnjavaju, lomi rekete i još mnogo toga. On je apsolutno graciozan kada gubi, to mu priznajem, ali ova nagrada je za sportsko ponašanje na terenu i van njega. Tako da ne bi trebalo da ima veze sa ičem drugim osim toga - poručila je Rene.

Foto: Tanjug/AP

Nadal je ponovo u konkurenciji za nagradu

Stabsova je očigledno zaboravila na to da je Đoković jedan od igrača koji uvek na terenu priznaju kada je lotpa dobra, neko ko uvek protivniku aplaudira za dobar potez, a i nikada ne ulazi u raspravu sa suparnicima. Ipak, to za ATP i Stabsovu očigledno nije dovoljno.

Ove godine u  konkurenciji za priznanje su: Kameron Nori (Velika Britanija), Karlos Alkaraz (Španija), Kasper Rud (Norveška), Feliks Ože-Alijasim (Kanada), Rafael Nadal (Španija), Fransis Tijafo (SAD), Grigor Dimitrov (Bugarska), Hubert Hurkač (Poljska), Lorenco Museti (Italija), Mateo Beretini (Italija), Maksim Kresi (SAD).

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading