Izrečene PAPRENE KAZNE nakon ovogodišnjeg Vimbldona!

Autor:

Sport

07.12.2022

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog svoje odluke moraće da plate skupu cenu.

Izrečene PAPRENE KAZNE nakon ovogodišnjeg Vimbldona!

Foto: Tanjug/AP

Finalisti Vimbldona, Nik Kirjos i Novak Đoković

ATP je odredio visoke kazne za Vimbldon, nakon što su ove godine odlučili da organizuju turnir bez ruskih i beloruskih tenisera.

Naime, organizotari su doneli političku odluku, zbog trenutnih sukoba koji se dešavaju između Rusije i Ukrajine, a na kraju su cenu platili nedužni igrači.

Ovaj turnir će morati da izdvoji čak 820 hiljada funti, nakon što je ranije odlučeno da se bodovi sa istog ne računaju, što je najviše uticalo na Novaka Đokovića, koji nije dobio dve hiljade poena zbog osvajanja titule, pa je zbog toga sezonu završio na 5. mestu ATP liste, umesto da bude drugoplasiran, odmah iza Karlosa Alkarasa.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je pobedio Krijosa u njegovom prvom GS finalu


- ATP nema nikakvu empatiju zbog situacije u Rusiji i ne razume da je ovo jedinstvena situacija. Ovo je potpuno pogrešna odluka. Pozivam i ATP i WTA da dobro razmisle kakvu poruku šalju - saopšteno je iz Britanske teniske federacije.

ATP je najavio da će novac dobijen od britanske federacije uplatiti za humanitarnu pomoć Ukrajini.

Podsetimo, ovogodišnji Vimbldon je organizvan uz puno kontroverzi, ali su makar organizatori dozvolili učešće Novaku Đokoviću, koji je to iskoristio, pa je pobedom u finalu nad Nikom Kirjosom, rezultatom 3:1, došao do svoje sedme titule u Londonu, odnosno do 21. Grend slem trofeja u karijeri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading