ZAČEPIO IM USTA: Napali ga KRVNIČKI - on im gospodski odgovorio!

Autor:

Sport

10.11.2022

15:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vrlo džentlmenski je odgovorio na pritisak Vlade Velike Britanije.

ZAČEPIO IM USTA: Napali ga KRVNIČKI - on im gospodski odgovorio!

Foto: Tanjug/AP

Đoković i Nori

Velika prašina digla se u Velikoj Britaniji posle odluke njhovog tenisera Kamerona Norija da nastupi na egzibiciji "Dirijah Tenis kup".

Kameron Nori je odlučio da nastupi na pripremnom turniru u Saudijskoj Arabiji, zajedno sa još nekoliko teniskih zvezda, ali to nije naišlo na odobravanje vlasti u njegovoj zemlji.

- Nikada nećemo govoriti ljudima poput Kamerona Norija gde bi trebalo ili gde ne bi trebalo da igraju tenis, ali pojavljivanjem u Al Dirijahu, Kameron bi trebalo da shvati da je unajmljen da učestvuje u poslednjoj velikoj zabavi Saudijskog pranja novca kroz sport - izjavio je šef kancelarije organizacije "Amnesti internešnel" u Velikoj Britaniji.

Foto: Tanjug/AP

Kameron Nori je trenutno 14. teniser sveta

Odatle je Noriju sugerisano da iskoristi svoj kredibilitet i solidariše se da ljudima poput studentkinje Selme Al-Šehaba koji je osuđena na dugu zatvorsku kaznu u Saudijskoj Arabiji. Takođe, spominje se da je u toj zemlji ove godine za samo jedan dan pogubljeno 81 lice.

Ipak, Kameron Nori je brzo prosledio svoj odgovor i jasno dao do znanja šta misli o ovoj situaciji.

- Nisam političar i nije na meni da se mešam u politiku određenih vlada. Moj posao je da budem teniski profesionalac i ovaj događaj u Saudijskoj Arabiji mi je omogućio da treniram sa nekim od najboljih igrača na svetu i potencijalno osvojim Australijan open - izjavio je polufinalista ovogodišnjeg Vimbldona.

Upravo je i u Londonu ostvario najveći uspeh karijere, pošto je pred svojom publikom došao među četiri najbolja, ali ga je tu zaustavio Novak Đoković, kasniji osvajač ovog Grend slema.

Osim njega, poznato je da će na turniru u Saudijskoj Arabiji, od 8. do 10. decembra, igrati i Danil Medvedev, Aleksander Zverev, Dominik Tim, Stan Vavrinka i Andrej Rubljov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading