NIŠTA OD AUSTRALIJAN OPENA? Srbin u ogromnom PROBLEMU pred turnir u Melburnu!

Autor:

Sport

03.12.2022

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser je sve dalje od učešća na prvom Grend slemu sezone.

NIŠTA OD AUSTRALIJAN OPENA? Srbin u ogromnom PROBLEMU pred turnir u Melburnu!

Foto: Starsport

Novak Đoković, Dušan Lajović i Filip Krajinović

Dušan Lajović iza sebe ima sezone za zaborav, pošto je na ATP turu uspeo da upiše samo 11 pobeda, uz čak 23 poraza, pa se nalazi na 103. poziciji ATP liste.

Lajović, nekadašnji finalista Masters turnira u Monte Karlu, odigrao je jednu od najslabijih sezona u karijeri, pa mu je zbog toga ugroženo i mesto u glavnom žrebu Australijan open, pa je zbog toga odlučio da bodove potraži na čelendžeru u Maspalomasu.

- Pokušavam da zaradim bodove kako bih igrao na Australijan openu, tako da ovde moram da postignem nešto veoma važno - rekao je Lajović pred start turnira u Španiji.

Foto: Tanjug/AP

Dušan Lajović je 103. igrač sveta


Svestan je 32-godišnjak da ovo nije bila godina kakvoj se nadao.

- Ovo je verovatno bila jedna od mojih najgorih profesionalnih sezona, tako da se nadam da ću na ovom turniru dobro proći i da ću uspešno okončati godinu. Spreman sam za sledeću sezonu i nadam se da ću se vratiti tamo gde sam bio - zaključio je Lajović.

Jasno je da situacija nije najbolja za srpskog tenisera, ali i dalje postoji šansa da uspe da izbori mesto na turniru u Melburnu.

Australijan open ove godine počinje 16. januara, a trajaće do 29, kada ćemo dobiti novog šampiona Melburna. Titulu brani Rafael Nadal, koji je u sjajnom finalu prošle godine savladao Danila Medvedeva, ali će mu posao ove godine biti znatno otežan, pošto će u Australiji nastupiti i Novak Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading