PROPAST VELIKE TROJKE ZA SAMO DVA MESECA! Posle Federera, u istoriju ODLAZI i Nadal? Opstaće samo NEUNIŠTIVI Novak!

Autor:

Sport

17.11.2022

17:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Buran kraj teniske sezone, šta će biti sa Rafom?

PROPAST VELIKE TROJKE ZA SAMO DVA MESECA! Posle Federera, u istoriju ODLAZI i Nadal? Opstaće samo NEUNIŠTIVI Novak!

Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Rafael Nadal

Teniski svet će zauvek upamtiti kraj 2022. godinem jer "beli sport" više nikada neće biti isti.

Najpre se tokom Lejver kupa u septembru od igranja tenisa oprostio Švajcarac Rodžer Federer, a finiš kalendarske godine najavio je da slična sudbina čeka i Španca Rafaela Nadala.

Naime, Rafa je doživeo potpuni debakl na poslednja dva turnira iz masters serije, a posebno loše izgledalo je njegovo izdanje u Torinu. Osvajač 22 Grend slem titule je glatko eliminisan već u grupnoj fazi, porazima od Tejlora Frica i Feliksa Ože-Alijasima. Fanove Španca nisu toliko zabrinuli rezultati, koliko način na koji je gubio susrete. Nadal je, kao nikada do sada, delovao nemoćno na terenu, bez plana "B", a utisak nije mogla da popravi ni utešna pobeda nad Norvežaninom Kasperom Rudom.

Štaviše, izgleda kao da se as sa Majorke pomirio sa svojom sudbinom. Komentarišući odluku Australije da Novaku Đokoviću dopusti da zaigra u Melburnu, Nadal je poručio da je teško da će njih dvojica ukrstiti rekete u januaru, jer je pitanje "dokle će uspeti da dogura".

Video sam vesti o Đokoviću da igra u Australiji. To je odlična vest, zar ne? Bilo bi nepravedno prema jednom od najvećih da mu nije dozvoljeno da se takmiči, zar ne? 2023. bi možda bila moj poslednji Australijan open, nadam se da ću moći da stignem do faza na kojoj mogu da igram protiv Đokovića. Bilo bi neverovatno, zar ne? - zapitao se oprezni Nadal.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak se vraća u Australiju

Španac je na Završnom mastersu u Torinu propustio priliku da se vrati na vrh ATP liste, verovatno poslednju u karijeri, a sada ga čeka trnovit put odbrane silnih bodova osvojenih tekuće sezone. Koliko će uspeti u tome ostaje nam da vidimo, ali jasno je da se Nadal bliži penziji, a da će od tzv. velike trojke najduže opstati Nole...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading