Francuz NAPISAO KNJIGU o Novaku: Australijanci su želeli da promene šampiona, Đoković na svoja leđa primio OGROMAN teret!

Autor:

Sport

29.10.2022

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser "našao se na papiru".

Francuz NAPISAO KNJIGU o Novaku: Australijanci su želeli da promene šampiona, Đoković na svoja leđa primio OGROMAN teret!

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković

Francuski pisac Patrik Beson napisao je knjigu posvećenu Novaku Đokoviću.

On je, u svom delu "Đoković: Odbijam/ Rat zvezde", jakim rečima opisao najboljeg srpskog tenisera.

- Za mene postoje dva čuda: jedno je Srbija devedesetih, a drugo je Novak Đoković. Posle svih slika stradanja koja su se dešavala, stigao je junak - smatra Patrik Beson.

Francuz se dotakao i situacije zbog koje je Đoković puno propatio:

Odjednom se desilo da je, kada je odbio da primi vakcinu protiv kovida, koji je već toliko poharao u svetu, ponovo stvorio lošu sliku o sebi i o Srbima. Tako da je na svoja leđa primio veliki deo negativnog mišljenja celog sveta, ali i velikog dela Srba koji su negativno ocenili njegov čin - istakao je Beson, pa se dotakao i prošlogodišnjeg Australijan opena:

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

- On je toliko puta tamo pobeđivao, pa su možda Australijanci time želeli da promene šampiona. Ali sam siguran da će taj turnir osvojiti sledeće godine.

Patrik Beson se za pisanje knjige pripremao tako što je stvarao sopstvenu bazu podataka i trudio se da otkrije Novakovu ličnost za koju ističe da je istovremeno karakteriše drskost, ali i ozbiljnost i radinost.

Govorio je i o rivalstvu Đokovića sa Nadalom i Federerom:

- To je bila žestoka borba godinama. Za mene je zato bila velika tajna zašto je posle toliko teškoća koje je imao da bi došao na prvo mesto, dozvolio da odbije vakcinu, znajući da će ga izgubiti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading