STATISTIKA KOJA OTKLANJA SVE DILEME: Evo ko je zvanično teniski GOAT! (FOTO)

Autor:

Sport

16.10.2022

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dilema oko toga ko je teniski GOAT i dalje traje, ali se pojavila nova statistika koja može da otkloni sve dileme.

STATISTIKA KOJA OTKLANJA SVE DILEME: Evo ko je zvanično teniski GOAT! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Đoković, Nadal i Federer

Rafa Nadal je poznat kao "kralj šljake", a osim toga što je najbolji igrač na toj podlozi u istoriji, ostatak mu ne ide u prilog.

Naime, od 2015. godine, Nadal ima odnos od nula pobeda i čak trinaest poraza protiv Đokovića i Federera, na podlogama koje nisu šljaka.

Preko sedam godina španski teniser nema pobedu protiv svoja dva najveća rivala na betonu i travi, što svakako nije ono čime bi jedan GOAT trebao da se pohvali. Osim titula na Roland Garosu, Španac je na ostalim podlogama pokazao jako malo, pa su mu trofeji uglavom stizali na mestima gde Đoković nije igrao.

U trci ostaju samo Đoković i Federer, ali Srbin ima veći broj Grend slem titula, više nedelja na prvom mestu, ali i više pobeda u međusobnim susretima. Ta razlika je posebno izražena u poslednjih 13 duela, gde Novak vodi sa čak 10-3.

Svako će sigurno imati svog GOAT-a, u zavisnosti šta se uzima kao parametar, ali statistika je neumoljiva. Novak Đoković je najbolji teniser u istoriji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading