OPROŠTAJ "BIKA SA MAJORKE": Rafin kraj u VELIKOM stilu!

Autor:

Sport

17.11.2022

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nadal se kasno probudio.

OPROŠTAJ "BIKA SA MAJORKE": Rafin kraj u VELIKOM stilu!

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

Rafael Nadal završio je učešće na Završnom masters turniru u Torinu pobedom protiv Norvežanina Kaspera Ruda rezultatom 2:0 (7:5, 7:5).

Nadal je ispao i pre ovog meča, dok je Rud već obezbedio prvo mesto u grupi, tako da ovaj meč nije imao takmičarski značaj, ali je "Bik sa Majorke" smogao snage i uspeo da stigne do trijumfa.

U prvom setu Nadal se u devetom gemu suočio sa dve brejk lopte, ali ih je spasao i poveo sa 5:4. "Bik sa Majorke" iskoristio je prvu brejk loptu u 12. gemu seta i poveo sa 1:0.

U nastavku, ponovo je finiš bio presudan, Nadal je iskoristio drugu brejk, ujedno i prvu meč loptu i tako se oprostio od publike u Torinu.

 

 

Rafa ove sezone ima skor od 39 pobeda i osam poraza i završiće godinu na drugom mestu na ATP listi.

Što se Ruda tiče, on je prošao u polufinale Završnog mastersa i to sa prvog mesta u grupi, te sa najboljim srpskim teniserom, Novakom Đokovićem može da se sretne tek u eventualnom finalu.

Đoković takođe čeka svog rivala i to će biti bolji iz duela Feliks Ože-Aljasim i Tejlor Fric.

Novak je blistao posle meča protiv Andreja Rubljova, a prokomentarisao je i narednog protivnika, Danila Medvedeva:

- Drago mi je da sam prošao. Pritisak za pobedom je uvek prisutan. Izaći ću sa nadom da mogu da pobedim Medvedeva. Biće sjajna bitka. Probaću da udaram lopticu dobro. Iako sam obezbedio polufinale, fokus je na svakom meču - istakao je Nole.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading