BOLJE NIJE MOGLO: Sjajne vesti za Novaka Đokovića - ISTORIJA je vrlo blizu!

Autor:

Sport

17.11.2022

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon briljantne pobede nad Andrejem Rubljovo, sprski teniser dobio nove sjajne vesti.

BOLJE NIJE MOGLO: Sjajne vesti za Novaka Đokovića - ISTORIJA je vrlo blizu!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Vest koja je prekjuče ujutru osvanula sada je dobila i zvaničnu potvrdu. Novak Đoković će igrati na narednom Australijan Openu, koji će se u januaru 2023. godine održati u Melburnu.

Ovu informaciju potvrdio je australijski ministar za imigracije Endrju Džajls, pa je na taj način otklonio sve potencijalne sumnje oko Novakovog ulaska u zemlju. 

Podsećamo, početkom ove godine donesena je odluka da se Đokoviću na tri godine zabrani ulazak u Australiju, ali je sadašnji ministar odlućio da tu presudu odbaci, pa ćemo najboljeg tenisera sveta ponovo gledati na "Rod Lejver" areni.


- Gospodinu Đokoviću je naknadno odobrena privremena viza za ulazak u Australiju - poručio je Džajls u izjavi.

Sporan je, naravno, bio Đokovićev vakcinalni status vezan za virus COVID 19. Ministar za emigracije Australije je istakao da više ne postoji nikakva osnova da se Novaku ne dozvoljava ulazak u državu. 

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković je devet puta osvajao Australijan open


Takmičenje u Melburnu počinje 16. novembra, a turnir će trajati sve do 29. januara, kada ćemo dobiti novog vladara Australije. Novak Đoković je trenutno na devet osvojenih titula na Australian openu, pa će ukoliko dođe do nove krune postati prvi igrač sa dvocifrenim brojem trofeja u Australiji. Jedini teniser koji je do sada ostvario takav uspeh na nekom Grend slemu je Rafael Nadal, koji ima 14 titula na Rolan Garosu.

Upravo će Španac braniti titulu u Melburnu pošto je prethodne sezone u velikom finalu savladao Danila Medvedeva sa 3:2.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading