ŠOKIRAO PLANETU: Nadal se POVUKAO posle poraza od Alijasima!

Autor:

Sport

15.11.2022

18:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se posle novog neuspeha u Torinu.

ŠOKIRAO PLANETU: Nadal se POVUKAO posle poraza od Alijasima!

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

Rafael Nadal je posle poraza od Tejlora Frica izgubio i od Feliksa Ože Alijasima na Završnom Masters u Torinu.

Španac je ostao samo sa teoretskim šansama da se plasira u polufinale turnira.

- Igrao sam bolje nego prvog dana, generalno. Nisam koristio svoje prilike. Izgubio sam gem na 4:3, odigrao sam užasno. Borio sam se do kraja, ali kada vam ne ide, teško je promeniti dinamiku i rezultat pod ovim okolnostima. Na ovakvoj podlozi, protiv najboljih servera, sjajnih igrača, teško je. Ne mogu da se žalim, samo ostaje da prihvatim ono što je bilo, a to je da je protivnik igrao bolje u ključnim poenima. Čestitam mu - rekao je Nadal.

Nadal je istakao da nije iznenađen što se nalazi u sadašnjoj poziciji.

- Bilo je ovo teških šest meseci u svakom pogledu. Treba to prihvatiti. Kada se sve to sagleda pozitivno je i to što sam uopšte ovde. To je najvažnije. I kad kažem, danas, mislim na poslednjih nekoliko nedelja na terenu i šta mi se desilo, to nije veliko iznenađenje. Ipak, ne znači da nisam tužan zbog rezultata, ali dešava se. Treba prihvatiti da od sutra kreće moja sezona za 2023. To je sve, jedino što mogu je da nastavim sa radom, sa svim što je potrebno da sebi dam šansu za 2023. Da, ima i par pozitivnih stvari. Uspeo sam da igram dva turnira u poslednje tri nedelje. To je pozitivno, to nisam mogao neko vreme. Nisam zaboravio da igram tenis, kako da budem mentalno jak. Potrebno je da se sve te pozitivne strane oporave, da proradi ta snažna psiha i mentalitet, da budem na tom željenom nivou. Ne znam da li ću ga doseći ponovo, ali ono u šta ne sumnjam je da ću umreti ako treba za to - jasan je Nadal.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

Rafa je odlučio da se povuče iz borbe za prvo mesto na ATP listi i time je šokirao mnogobrojne fanove.

Završiti sezonu kao broj jedan je veliko dostignuće. Bilo bi sjajno u ovoj fazi moje karijere. Ipak, kažem da neću slediti ponovo taj cilj. Dešava se, situacija me je dovela nadomak toga, fantastično. Ipak telo, moje godine i lična situacija mi ne dozvoljavaju da jurim za tim ciljem. Osvojiti dva slema nije bilo dovoljno. Nije bilo dovoljno dobro jer nisam mogao da igram. Ne znam koliko sam igrao, 10, 11, 12 turnira. Možda sam devet završio u dobrim uslovima. Teško je kada se borite sa dobrim mladim igračima koji mogu da igraju mnogo turnira ako to žele. U situaciji su kao ja pre 15 godina. Srećan sam i zbog Karlosa, velika stvar za njega. To je sjajna vest i za sport u Španiji. Zaslužio je da bude prvi posle sjajne sezone.

Nadal posledji meč u grupi igra u četvrtak protiv Kaspera Ruda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
petar

16.11.2022 12:36

Bez dopinga ne ide