FINALISTA ROLAN GAROSA PODIGAO GLAS ZBOG NOVAKA: Pustite Đokovića da igra, NAJBOLJI je gde god da se pojavi!

Autor:

Sport

12.11.2022

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije mogao da prećuti, učesnik Završnog mastersa ređao pohvale na račun Srbina.

FINALISTA ROLAN GAROSA PODIGAO GLAS ZBOG NOVAKA: Pustite Đokovića da igra, NAJBOLJI je gde god da se pojavi!

Foto: Tanjug/AP

Kasper Rud i Rafael Nadal

Kasper Rud, momak koji je ove sezone odigrao dva Grend slem finala (Rolan Garos, US Open), izjavio je da je Novak Đoković favorit bilo gde da se pojavi, a izrazio je nadu da će mu tokom 2023. godine biti dozvoljeno da nastupi na svim turnirima.

- Novak u teniskom smislu izgleda sjajno. Ali, nije imao mnogo sreće ove sezone sa njegovom situacijom, da nije mogao mnogo bodova da brani ili da se za njih bori. U neke zemlje mu nije bilo dozvoljeno da uđe, što je mnogo uticalo na njegov rejting - izjavio je Norvežanin, a potom je dodao:

Za mene, Đoković će uvek biti jedan od najboljih na svetu, ako ne i najbolji. I uvek će biti favorit, na svakom turniru. Pokazao je to i ove godine, osvojio je Vimbldon, pa dva turnira u dve nedelje, uzeo je i masters u Rimu. Iako je igrao samo osam-devet turnira, po rejtingu je blizu prvih pet na svetu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak pokazao klasu uprkos podmetačinama

Po Rudovim rečima, jedino Španac Rafael Nadal može biti favorizovan u odnosu na Đokovića, i to na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Što se mene tiče, Đoković je uvek i svuda favorit, osim možda na Rolan Garosu, gde je Kralj Rafa uvek broj jedan. Ali, na betonu i travi Novak je prvi kandidat za trofeje. Uostalom, kao što je rekao, još ima želju da pokaže mladim nadama da je i dalje tu, da nigde nije otišao. Nadam se da će sledeće sezone moći da igra svuda, od početka do kraja - poručio je Kasper Rud.

Podsetimo da sutra počinje Završni masters u Torinu na kome učestvuju osam najboljih svetskih tenisera, a Nole će prvi duel odigrati u ponedeljak od 21 čas kada se sastaje sa Grkom Stefanosom Cicipasom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading