Desilo se ČUDO! Novak Đoković ovome nije mogao NI DA SE NADA!

Autor:

Sport

05.11.2022

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatno!

Desilo se ČUDO! Novak Đoković ovome nije mogao NI DA SE NADA!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković stigao je do polufinala Mastersa u Parizu.

U borbi za finale najbolji srpski teniser igraće protiv Stefanosa Cicipasa, a pred ovaj duel stiglo mu je neočekivano priznanje. Jedan od najvećih kritičara Novaka Đokovića, Ben Rotenberg, jakim rečima pohvalio je Srbina:

Tako što je stigao u polufinale Pariza Novak Đoković se pomerio na osmo mestu u ATP trci što znači da mu posebna pravila na kraju nisu bila potrebna da uđe u osam igrača koji idu u Torino. Đoković je bio najbolji igrač na svetu kada je igrao - iskreno je priznao Rotenberg, pa dodao:

- Jasno je da je ovo sirov način, ali ako bi Đokoviću na turnirima na kojima nije mogao da igra (Australijan open, Indijan Vels, Majami, Kanada, Sinsinati, US Open) dodali poene iz prošle godine on bi imao još 4.380 bodova i bio bi ubedljivo prvi.

 

 

Sa dodatnih 4.380 bodova Novak bi na ATP listi imao 7.460 bodova, što je mnogo više od Karlosa Alkaraza koji trenutno ima 6.820. Da ako bi na to dodali 2.000 bodova za osvajanje Vimbldona - to je 9.460 bodova što je skoro tri puta više nego što sada ima!

Bilo kako bilo, Novak će naredne sezone imati odličnu priliku da se vrati na sam vrh, pod uslovom da mu bude dozvoljeno da igra na svim turnirima. Što se Mastersa u Parizu tiče, Novak će, oko 16.30, na centralni teren "Bersija" gde će probati da uđe u osmo finale u prestonici Francuske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading