NOVAK ĐOKOVIĆ NAPRAVIO ČUDO: O podvigu Srbina će se pričati godinama!

Autor:

Sport

05.11.2022

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jednom je pokazao zašto je najbolji teniser u istoriji.

NOVAK ĐOKOVIĆ NAPRAVIO ČUDO:  O podvigu Srbina će se pričati godinama!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković je u četvrtfinalu Mastersa u Pariza savladao Lorenca Musetija i obezbedio plasman među četiri najbolja, gde ga čeka duel protiv Stefanosa Cicipasa.

Pobedom protiv italijanskog igrača, Novak je obezbedio mesto u prvih osam na ATP listi, pa bi na završnom Mastersu u Torinu igrao i da ne važi pravilo da svi osvaji Grend slemova u jednoj godini, ukoliko završe u Top 20, igraju na poslednjem turniru u godini.

Đoković je do ovakvog uspeha stigao na neverovatan način, pošto je u ovoj kalendarskoj godini nastupao na samo 11 turnira, računajući i aktuelni turnir u hali "Bersi". Za razliku od njega, drugi teniseri koji su obezbedili plasman u Torino su igrali na makar 15, a neki i na čak 20 turnira.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Cicipas će na teren izaći u 16:30

Nema sumnje da bi Novak i ovu sezonu završio kao pravi, da je imao dozvolu da igra u Australiji, ali i na turnirima po Americi. Ipak, imaće priliku da u Torinu uđe u istoriju na još jedan način.

Naime, u ovoj sezoni je osvojio četiri turnira, po jedan iz svake kategorije, pa ukoliko osvoji i završni Masters, osvojiće titule na turnirima iz svih pet različitih turnira, što je do sada pošlo za rukom samo Rodžeru Federeru.

Turnir u Torinu počinje 13. novembra, a do tada će probati da stigne do titule u Parizu preko Cicipasa, a zatim i Holgera Runea ili Feliks Ože-Alijasima, koji se sastaju u drugom polufinalnom meču.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading