NOVAK SE MUČIO, PA EKSPLODIRAO! Đoković ELIMINISAO Rusa i izborio četvrtfinale Pariza! (VIDEO)

Autor:

Sport

03.11.2022

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Parizu!

NOVAK SE MUČIO, PA EKSPLODIRAO! Đoković ELIMINISAO Rusa i izborio četvrtfinale Pariza! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Đoković tokom meča sa Hačanovim

Srbin je u dvorani "Bersi" nadigrao Rusa Karena Hačanova rezultatom 2:0.

Po setovima je bilo 6:4, 6:1, a Noleta već sutra očekuje dvoboj protiv Italijana Lorenca Musetija.

Srpski as je imao dosta problema u prvom periodu igre. Iako je na startu poveo sa 3:0, dozvolio je protivniku da izjednači (3:3). Viđena je potom velika borba, ali je Đoković pri rezultatu 5:4 ponovo oduzeo servis Rusu za vođstvo od 1:0.

Republika

Foto: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Novakova dominacija u "Bersiju"

Na krilima osvojenog prvog seta, Nole je potpuno izdominirao u drugom. Na svoj servis praktično nije imao nikakvih problema, dok je "kao od šale" pravio brejkove za ubedljivih 6:1.

Tok meča mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Đoković - Hačanov 6:1, 6:4

Kraj susreta - Novak je u četvrtfinalu!

6:1 - Hačanov je dao sve od sebe da produži meč. Rus je spasao tri meč lopte, Novak je iskoristio četvrtu i zasluženo je prošao dalje.

5:1 - Nole stiže do "duplog brejka" i u narednom gemu će servirati za prolaz u četvrtfinale!

4:1 - Srpski teniser je potvrdio brejk, odvojio se na tri gema viška i sada je blizu četvrtfinala.

Republika

Foto: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Nole pred pobedom

3:1 - Apsolutna dominacija osvajača Vimbldona! Sada je dobio sve poene na servis Rusa, brejk je stekao volejem na mreži, pošto je prethodno izborio tri prilike!

2:1 - Novi gem sa nulom za našeg igrača, Rus deluje nemoćno kada je u poziciji da vraća Đokovićeve servise.

1:1 - Maratonski gem je osvojio Rus, prekinuvši Novakov niz. Srbin je uspeo da dođe do jedne šanse da duplira vožstvo, Karen je "preživeo" i zadržao egal u drugom periodu igre.

1:0 - Đoković je, na krilima osvojenog prvog seta, fenomenalno otvorio i drugi. Srbin je poveo bez izgubljenog poena, Hačanov kao da se nije oporavio od šoka koji je pretrpeo u završnici...

Nole je dobio početni period igre rezultatom 6:4

 

 

6:4 - Đoković je osvojio prvi set! Srbin je iskoristio prvu set loptu, prethodno ih je izborio dve nakon duge razmene i izuzetno teškog udarca iz defanzive. Izuzetno bitan period meča koji sada Đoković drži u svojim rukama.

5:4 - Đoković je namestio nišanske sprave, njegova igra ponovo liči na onu sa početka seta. Srbin vodi, a ruski teniser je pod pritiskom, budući da će u narednom gemu servirati za ostanak u prvom periodu igre.

4:4 - Srpski as je jeftino prokockao dve brejk lopte. Vodio je rezultatom 40:15, ali je Karen izveo maestralan lob kojim je pokrenuo seriju od četiri poena. Drama u finišu prvog seta...

 

 

4:3 - Srbinu je servis pomogao u pravi čas. Rus je vodio sa 30:15, a onda se Nole koncentrisao i vezao tri poena, pretežno zahvaljujući servisu. 

3:3 - Potpuni egal. Hačanov je vezao tri gema, poslednji je morao da igra na razliku, ali rivalu nije dozvolio nove šanse da mu oduzme servis.

3:2 - Hačanov je vratio brejk! Fenomenalnim pasing šotom Rus je poveo sa 40:15, a zatim je Đoković neočekivano napravio duplu servis grešku...

3:1 - Rus se, posle velikih muka, upisao na semaforu. Nole je vodi sa 30:0, pretile su nove brejk lopte, ali je Hačanov nanizao tri servis vinera za preokret.

3:0 - Osvajač 21 Grend slem titule je bez većih problema potvrdio brejk i već se nalazi na pola puta od osvajanja prvog perioda igre.

2:0 - Đoković je odmah oduzeo servis protivniku! Srbin je stekao dve brejk lopte, kod prve zaista nije imao sreće pošto je lopta zakačila vrh mreže i završila u autu, ali je usledila greška Hačanova. Fenomenalan početak!

1:0 - Siguran početak meča srpskog igrača. Novak je rivalu prepustio tek jedan poen, kontrolisao je razmene i došao do početnog vođstva!

Počinje meč, prvi na servisu je Novak Đoković

 

 

17:01 - Kanađanin je nadigrao Francuza sa 2:0, Nole uskoro izlazi na teren. Ujedno, Simon je odigrao svoj poslednji duel u karijeri, uz salvu emocija u pariskom "Bersiju".

 

 

16:29 - Susret Đokovića i Hačanova počeće po završetku meča Žil Simon - Feliks Ože-Alijasim.

Đoković i Hačanov će odigrati svoj deveti međusobni meč, a Srbin vodi sa 7:1 u pobedama. Ipak, jedini trijumf Rus je ostvario upravo u Parizu, i to u finalu 2018. godine sa 7:5, 6:4.

Međutim, Novak je apsolutni favorit za prolaz u četvrtfinale, prvi meč u "Bersiju" protiv Maksima Kresija pokazao je da je u zavidnoj formi u finišu sezone, a ostaje mu da to potvrdi i protiv ruskog tenisera.

Pre dolaska u "grad svetlosti", Đoković je došao do dva vezana pehara u Tel Avivu i Astani, a potom ga očekuje i nastup na Završnom mastersu u Torinu.

Pobednik okršaja Đoković - Hačanov u narednom kolu igraće protiv Italijana Lorenca Musetija, koji je u tri seta bio bolji od Norvežanina Kaspera Ruda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading