VRHUNSKA DVOLIČNOST AUSTRALIJANACA: Igrač pozitivan na koronu ima pravo nastupa, a Đokoviću zabranjen ulaz u zemlju!

Autor:

Sport

28.10.2022

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne deluje dobro po Novaka Đokovića.

VRHUNSKA DVOLIČNOST AUSTRALIJANACA: Igrač pozitivan na koronu ima pravo nastupa, a Đokoviću zabranjen ulaz u zemlju!

Foto: Tanjug/AP

Devetostruki šampion Australijan Opena Novak Đoković

Australijanci ne prestaju da šokiraju javnost kada je u pitanju Novak Đoković i njegovo učešće na predstojećem Australijan Openu, koji se u januaru održava u Melburnu.

Devetostruki šampion Australije i dalje ima trogodišnju zabranu ulaska u zemlju, nakon skandala koji se desio početkom ove godine, ali očigledno da ista pravila ne važe za sve.

-Jedan od popularnijih reprezentativaca u kriketu te zemlje Metju Vejd, zaražen je korona virusom, ali i pored tog saznanja niko ne reaguje, pa će on imati pravo nastupa na Svetskom prvenstvu u Melburnu - prenosi "Brisbane Times".

Vejd je dobio pozitivan test na koronu, ali će moći bez problema da nastupi na meču protiv reprezentacije Engleske.

Foto: www.profimedia.rs

Đoković na turniru u Melburnu

Isti izvor navodi da ovo nije prvi put da australijske vlasti čine istu stvar. Talija Mekgrat, australijska igračica kriketa, takođe je testirana pozitivno na koronu, ali je i ona mogla slobodno da nastupi na meču svoje reprezentacije.

Ministar za migracije mu je udelio kaznu zbog toga što "podstiče antivaksersko raspoloženje", te je Đoković u stvari kažnjen više zbog toga što misli nego što deluje i govori. "Orvelovska" odluka - navodi se u tekstu.

Sudbina Đokovića povodom učešća u Australiji je i dalje neizvesna, ali se još jednom pokazalo da u Australiji ne važe ista pravila za sve, a da je Đoković samo bio žrtva političkih igara.

Grend slem u Melburnu će se igrati u januaru, a titulu brani Rafael Nadal, koji je iskoristio Đokovićev izostanak i osvojio titulu, posle spektakularnog finala protiv Danila Medvedeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading