RASKRINKAVANJE: Zbog Novaka se tresu australijske vlasti - nove činjenice ugledale svetlost dana!

Autor:

Sport

27.10.2022

05:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako se približava start prvog Grend slem turnira u 2023. godini, tako naviru sećanja na sve ono što je najbolji srpski teniser doživeo na startu aktuelne godine u Melburnu.

RASKRINKAVANJE: Zbog Novaka se tresu australijske vlasti - nove činjenice ugledale svetlost dana!

Foto: tanjug/AP

Novak Đoković

Ponašali su se prema Novaku Đokoviću kao kriminalcu. Zatvorili su ga u imigracioni hotel (zatvor) u kojem nije imao uslove dostojne ne samo najboljeg tenisra planete, već i običnog čoveka, a na kraju je usledila deportacija i trogodišnja zabrana stupanja na australijsko tlo.

Povodom svega navedenog australijskoj javnosti i vlastima ove zemlje obratio se Dr Abul Rizvi australijski kolumnista i bivši zamenik sekretara Odeljenja za imigraciju:

- Vlada Albanezea mora da ukine Novaku Đokoviću trogodišnju zabranu ulaska u Australiju, koju je ranije ove godine uvela Morisonova vlada - istakao je Rizvi i uputio apel Novakovom pravnom timu:

- Da sam Novakov advokat, postavio bih tri pitanja. Prvo: Ako moj klijent nije ispunio zakonske uslove, zašto ste mu dali vizu? Drugo: Ako ste bili zabrinuti zbog vize mog klijenta, zašto niste otkazali pre nego što je ušao u avion. Treće: S obzirom da ste mu dali vizu, a nijedna okolnost se nije promenila od tada, po kom osnovu možete da otkažete vizu?

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković sa peharom Australijan opena

 

Na kraju je Rizvi raskrinkao sva dešavanja koja su prethodila Australijan openu za 2022. godinu:

- Endrjuz pokušava da odvrati pažnju od užasnog načina na koji je vodila slučaj. Saga o Đokoviću počela je u novembru prošle godine kada je Ministarstvo unutrašnjih poslova (DHA) njemu i nizu drugih tenisera i funkcionera koji su bili u identičnim okolnostima odobrilo vizu. Nakon što je odobrio vizu, DHA je implicitno rekao da je Đoković ispunio zdravstvene odredbe Zakona o migracijama. Odgovori koji je DHA dao Senatu imali su za cilj da prikriju grešku u dodeli vize Đokoviću. Kada je Đoković objavio na društvenim mrežama da je dobio vizu i da dolazi u Australiju, izbio je bes javnosti. Prvobitni odgovor Skota Morisona bio je da okrivi vladu Viktorije za to što je Đokoviću odobrila izuzeće, rekavši da je to u potpunosti stvar vlade Viktorije i da Komonvelt prihvata svako medicinsko izuzeće koje daju vlade država. Ovo je bio odraz tadašnje politike australijske vlade, a 24 sata pre nego što je Đoković sleteo, politika Morisonove vlade je promenjena. Zvaničnici australijskih graničnih snaga (ABF) više ne bi prihvatali izuzeća državne vlade, već bi išli dalje kako bi utvrdili da li su važeća. Đoković je bio prva osoba na koju je primenjena nova politika. Po dolasku na aerodrom u Melburnu, Đoković je detaljno ispitivan, njegova viza je ukinuta jer se smatralo da predstavlja rizik za javno zdravlje. Odveden je u imigracioni pritvor u hotel u Melburnu, koji je za azilante. 

Foto: Profimedia

Iščekivanje se nastavlja

 

Naredni Australijan open startuje 16. januara, a da li će se na njemu naći devetostruki osvajač ovog Grend slema, ostaje nam da vidimo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading