O FEDEREROVOM OPROŠTAJU: Đoković otkrio šta ga je rasplakalo! (VIDEO)

Autor:

Sport

24.09.2022

20:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Novak otvorio dušu u Londonu.

O FEDEREROVOM OPROŠTAJU: Đoković otkrio šta ga je rasplakalo! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer i Novak Đoković

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ostvario je ubedljiv trijumf nad Frensisom Tijafoom na Lejver kupu. Posle meča je dao emotivnu izjavu, uglavnom posvećenu Rodžeru Federeru, koji je dan ranije završio veličanstvenu karijeru.

Mislim da ćemo se svi složiti da je ovo bio jedan od najdivnijih momenata koje smo doživeli, da li uživo ili na TV-u. I to širom sveta. I to ikada. Svi smo znali da će to biti emotivan oproštaj. Mislim da nas je sve obuzeo trenutak. Bio je to miks emocija – tužan sam bio jer je jedan od najvećih sportista odlazio iz tenisa, ali, sa druge strane, videti ga srećnog zbog toga kako se sve razvilo, zbog toga sam bio veoma srećan što sam mogao da prisustvujem ovome. Jedan od najdivnijih trenutaka koje sam ikada doživeo. Siguran sam u to. Pričam za sebe, ali ono zbog čega sam bio najemotivniji je bilo kad su mu deca izašla na teren. To me je rasplakalo. Bio je to divan trenutak. Bilo je lepo videti Mirku, roditelje, decu i sve koji su bili neizbrisiv deo njegove karijere i života - rekao je Nole, pa nastavio u dahu:

Razumem i saosaećam sa Rodžerom, jer u potpunosti razumem šta je potrebno da se desi da toliko dugo budete na Turu. Ovo je individualni sport i ljudi misle da smo tu samo mi, pobedili ili izgubili nama idu krivica ili pohvale. To je donekle istina, ali ništa ne bismo mogli da uradimo bez podrške najbližih. Njegova žena Mirka i ostali su mu dozvolili da toliko dugo igra na najvišem nivou. Sada već previše pričam... Ima baš mnogo toga što želim da kažem, izvinjavam se, dugo nisam bio na Turu... A, prisustvovao sam nečemu što je neverovatno, ali ipak sada moram da bežim jer moram da sam opet na terenu za 20 minuta.

Takođe je prokomentarisao i svoj meč sa Tijafoom.

Hvala svima što ste večeras došli, mnogo nam znači. Nisam igrao par meseci, poslednji meč je bio u blizini ove dvorane u finalu Vimbldona. Moram da kažem, poprilično solidan meč sa moje strane... Dobro sam video loptu, nisam mnogo toga uradio loše i sa riternom ne mogu da budem sa povratkom na Tur. Pobeda je i za tim nakon veoma emotivnog jučerašnjeg dana. Nije bilo lako 'restartovati' se. Drago mi je zbog dobre partije i toga što sam timu doneo dva poena - podvukao je Đoković.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading