NE, NIJE NOVAK: Čovek koji je SRUŠIO Rodžera Federera!

Autor:

Sport

14.09.2022

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošlo je već 13 godina od noći koju verovatno nikada neće zaboraviti u svom životu.

NE, NIJE NOVAK: Čovek koji je SRUŠIO Rodžera Federera!

Foto: Tanjug/AP

Bio je 14. septembar 2009. godine kada je Huan Martin del Potro napravio najveći podvig u svojoj karijeri. U finalu US Opena, slavio je protiv Rodžera Federera (3:2), tada velikog favorita za titulu, i ostavio ceo teniski svet u šoku.

Federer je do te godine bio neprikosnoven, osvajao je US Open pet godina uzastopno, a svi su očekivali da se to isto dogodi i te noći. Međutim, Argentinac je odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri, svojim "ubitačnim" forhendima je izluđivao Federera, a na kraju je i slavio zasluženu pobedu.

Nažalost, to mu je ostala jedina titula na Grend slemovima, a najveći razlog za to su brojne povrede, pre svega zglobe njegove jače ruke. U sledećim godinama smo samo povremeno videli bljeskove igrača koji je danas mogao da bude blizu "Velike trojke", bliže nego što je Endi Marej ikada bio.

Sa druge strane, Švajcarac jeste osvajao Grend slemove i posle te noći, ali nikada više u Njujorku. Jedino finale mu je bilo 2015. godine, kada ga je na "Artur Ešu" porazio Novak Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading