Na pomolu teniska revolucija: Mladi as PRETI da sruši veliku trojku!

Autor:

Sport

12.09.2022

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi as ima velike planove.

Na pomolu teniska revolucija: Mladi as PRETI da sruši veliku trojku!

Foto: Tanjug/AP

Huan Karlos Ferero, trener Karlosa Alkarasa, najavio je da mladi Španac ima potencijal da nadvisi dostignuća tzv. "Velike trojke".

Ferero je hvalio svog izabranika nakon podviga na US Openu, koji mu je doneo status svetskog broja 1.

Pre neki dan sam rekao u intervjuu da Siner i Alkaras mogu da dominiraju narednih 10 godina. Ima više igrača, Zverev, Tim, Kasper, Cicipas. Uz svo dužno poštovanje, to je ono što mislim - rekao je Ferero.

Bivši teniser je opisao razvojni put "vunderkinda" sa Pirineja.

- Kada je stigao na Akademiju, imao je 15 godina, bio je kao špageti mršav. Uložili smo mnogo rada u njegovo telo. Imao je brze ruke i noge, ali nije imao mišiće - istakao je Ferero i kazao da se sa radom nastavlja:

Već sam mu rekao da je na 60 odsto svog potencijala. Ima još mnogo toga da poboljša. On to zna, nastavljamo da radimo. To što je prvi na svetu ne znači da više nema šta da se trenira. Morate da nastavite da radite kako biste osvajali turnire. Podsećaću ga na to.

Ritern i servis, kontinuitet, sitni detalji. Dok ne ode u penziju, mora da radi na tim aspektima. Karlos ima svoje slabe tačke i na njima mora da radi.

Alkarasov strateg je otkrio ciljeve u budućnosti.

Moj cilj je da on bude na visokom nivou. Sada će svi biti motivisani da ga pobede. Ne znam koliko slemova može da osvoji u budućnosti, ali mislim da ima potencijal da bude jedan od najboljih ikada. Pokušaćemo - reči su Ferera.

Podsetimo, Alkaras je u Njujorku osvojio svoj prvi Grend slem, nakon sjajne sezone tokom koje se etablirao kao jedan od najboljih svetskih tenisera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading