KAKAV CAR: Novak obnavlja dedovinu u Crnoj Gori, a evo o kojem selu je reč!

Autor:

Sport

09.08.2022

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vraća se svojim korenima.

KAKAV CAR: Novak obnavlja dedovinu u Crnoj Gori, a evo o kojem selu je reč!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković ima veliku želju da obnovi svoju dedovinu u Crnoj Gori, prenosi Informer.

Najbolji srpski teniser već nedeljama se nalazi u Crnoj Gori, a pre nekoliko dana bio je deo sedmog skupa bratstva Đoković u selu Jasenovo Polje nadomak Nikšića.

U ovom malom mestu rođen je Novakov pradeda Neđeljko, koji se potom preselio na Kosovo i Metohiju, da bi se 1941. vratio bežeći od rata.

 

 

Otac Srđana Đokovića, Vladimir, takođe je rođen u Jasenovom Polju, a Nole na temeljima njegove kuće planira da sagradi novi objekat.

- Domaćin skupa bio je Novakov stric Goran. Nole je bio i na našem porodičnom imanju, koje je blizu rodne kuće Noletovog dede Vlada. Od te kuće ostale su samo zidine, urušena je od starosti, treba da se obnovi, videćemo kad. Zaseok u Jasenovom polju gde se nalaze naša i nekada kuća Noletovog dede se zove Krstata dola. Novakova porodica htela je da je obnovi još 2012, ali neki rođaci kojima je to u međuvremenu pripalo, a svuda su po svetu, ne mogu naći dogovor da to vrate/ponovo prodaju Novakovoj familiji. Valjalo bi da se to reši. Mi smo im nudili deo imanja da naprave novu, ali oni žele na temeljima stare kuće da izgrade objekat. Nadamo se da će se i to dogoditi - otkriva Novakov rođak iz Nikšića u razgovoru za Informer.

Nole je selo posetio sa stricem Goranom i ocem Srđanom, a meštani su bili presrećni što mogu da ga vide.

Najviše su mu se obradovali najmlađi, sa kojima je Novak uživao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading