HOĆU TITULU! Ne zanima me igraju li Novak, Rodžer i Rafa - Medvedev poslao poruku pred US Open (VIDEO/FOTO)

Autor:

Sport

09.08.2022

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski teniser, ujedno prvi reket sveta od 29. avgusta do 11. septembra braniće titulu osvojenu prošle godine.

HOĆU TITULU! Ne zanima me igraju li Novak, Rodžer i Rafa - Medvedev poslao poruku pred US Open (VIDEO/FOTO)

Foto: www.profimedia.rs

Ruski teniser, ujedno i prvi reket sveta, Danil Medvedev jedan je od glavnih favorita za osvajanje US Opena, poslednjeg Grend slema sezone (29. avgust - 11. septembar)

Moskovljanin će ujedno braniti trofej osvojen prošle godine u Njujorku kada je pobedio Novaka Đokovića i zaustavio ga u nameri da osvoji kalendarski Slem.

Ostaje pitanje koga će od "velike trojke" imati za rivala u "velikoj jabuci" pošto se Rodžer Federer i dalje oporavlja od povrede više od godinu dana. 

Rafael Nadal ima problem sa stopalima od Vimbldona, dok Novak Đoković trenutno po zakonu Amerike ne može da uđe u zemlju jer nije vakcinisan.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal - Novak Đoković - Rodžer Federer

Ipak, prvi teniser sveta kaže da to za njega ne menja ništa...

Očigledno je, ako su članovi "velike trojke" tu, oni će biti favoriti, pre svega jer su osvojili veliki broj turnira, praktično svaki na kom su učestvovali. Tako da to ne bi bilo iznenađenje. S druge strane, za mene se ništa ne menja bilo da su oni tu ili ne - kaže Medvedev.

Danil je prošle nedelje osvojio titulu u Los Kabosu, dobro je započeo letnju američku turneju.

- Moj cilj je da osvojim turnir bez obzira ko bi mi bio protivnik u finalu. Bilo da je u pitanju kvalifikant, laki luzer ili drugi nosilac, želim samo da pobedim. Ne mogu da poreknem da je pobediti nekog iz "velike trojke" poseban osećaj. To mi se dešavalo protiv Rafe i Novaka, ali ne i protiv Rodžera - zaključio je Moskovljanin.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Danil Medvedev

Osim US Opena, pokušaće da odbrani i pehar na Mastersu u Kanadi, jer je prošle godine bio najbolji u Torontu, dok se ove nedelje, zbog pravila izmena domaćinstava svake godine, turnir igra u Montrealu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading