KRAJ VELIKE KARIJERE: Serena Vilijams ide u penziju! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

09.08.2022

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osvajačica 23 Grend slem trofeja i nekadašnja prva teniserka sveta saopštila da se povlači iz tenisa.

KRAJ VELIKE KARIJERE: Serena Vilijams ide u penziju! (FOTO GALERIJA)

Foto: Tanjug/AP

Serena Vilijams na Vimbldonu

U ponedeljak prva pobeda posle 14 meseci, a u utorak je legendarna teniserka Serena Vilijams (40) u septembarskom izdanju magazina Vog potvrdila da završava karijeru!

- To je najteža stvar koju sam mogla da zamislim. Ne želim da bude kraj, ali sam istovremeno spremna za ono što dolazi - rekla je Serena.

Amerikanka je na društvenim mrežama u najavi priče za magazin poručila:

- Vog, naslovnica septembarskog izdanja. Dođe čas u životu kada morate da odlučite da idete u drugom pravcu. To vreme je uvek teško kada nešto volite tako mnogo. Moj Bože, koliko ja volim tenis. Ali sada, odbrojavanje je krenulo. Moram da se fokusiram na to da budem mama, na moje duhovne ciljeve i konačno otkrivanje nečeg drugačijeg, ali da i dalje budem Serena. Uživaću u tome u narednih nekoliko nedelja.

 

 

Osvajačica 23 Grend slem trofeja neće se odmah povući pošto se nada da će igrati krajem meseca na US Openu (29. avgust - 11. septembar).

- Nažalost, nisam bila spremna za Vimbldon ove godine. I ne znam da li ću biti spremna za Njujork. Ipak ću pokušati. I turniri koji prethode biće zabavni - kaže Vilijamsova.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Serena Vilijams

Ona je navela da je vreme da bude više uz ćerkicu Olimpiju i supruga Aleksa, ali otkriva i kome je prvom rekla za nameru da se povuče.

- Bilo mi je teško da priznam sebi ili bilo kom drugom da moram da prestanem da igram tenis. Moj suprug Aleksis i ja jedva da smo pričali o tome. Ne pominjem to ni u razgovorima sa mamom i tatom. Kao da je nestvarno dok to ne izgovorite glasno. Dođe to i ja imam tu neugodnu knedlu u grlu i počnem da plačem. Jedina osoba kojoj sam to rekla je moj terapeut! Ono što sigurno neću da radim jeste da se naslađujem ovom pričom. Znam da su mnogi uzbuđeni i da se raduju povlačenju, želim da se i ja osećam tako. Ešli Barti je bila prva na svetu i osetila je da je vreme da ode u martu, verujem da je to iskreno verovala i da je osćela da je spremna. Karolina Voznjacki, jedna od mojih najboljih prijateljica, imala je isti osećaj olakšanja kad se povukla 2020. godine - zaključila je između ostalog nekada prva igračica sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading