OVO MORA DA JE ZNAK SA NEBESA! Isekli stablo, a zatekla ih NEVEROVATNA SLIKA - od ŠOKA se krstili!

Autor:

Vesti

09.08.2022

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Prilikom seče stabala ispred tri meštanina zaseoka Ćirovići u selu Božetići ukazala se jasna slika violine, sa sve gudalom i zatazačem struna.

OVO MORA DA JE ZNAK SA NEBESA! Isekli stablo, a zatekla ih NEVEROVATNA SLIKA - od ŠOKA se krstili!

Foto: RINA

Da priroda neretko potpuno sama naslika idelne oblike dokazalo se još jednom i to na proplancima planine Zlatar. Prilikom seče stabala ispred tri meštanina zaseoka Ćirovići u selu Božetići ukazala se jasna slika violine, sa sve gudalom i zatazačem struna. To se svakom od njih desilo prvi put u životu, da im se bilo kakav znak ukuže na trupcu i do tada su o tome slušali samo priče.

- Iznenađeni, okretali smo i prevrtali trupčiće, zagledali, krstili se... drva sam spremao za ogrev i sekli smo tu bukvu koja je poprilično bila velika, a po sredini smo ugledali tu sliku. Violina izgleda kao da ju slikar precizno crtao olovkom i obojio, zaista neverovatno - rekao je za RINU Blažo Ćirović iz Božetića.

On dodaje da ovaj dar prirode najverovatnije neće završiti u šporetu ove zime, već će ga najverovatnije sačuvati kao uspomenu. Prema mnogim narodnim verovanjima ukazivanje oblika u drvetu može biti neki znak. Do sada se dešavalo da se na trupcu ukaže krst ili čak negde i Sveta Petka, ali po prvi put jedan muzički instrument.

- Pitaju nas da li je neko u porodici bio svirač, ili će tek postati. Odgovaram da nije. Tako da je pravo čudo i još uvek potpuna nepoznanica zašto se baš violina ukazala na bukvi - dodaje Blažo.

Oko dve stotine kilometara dalje ka Beogradu, u selu Pranjani i te kako vide simboliku u ovom događaju. Jer se upravo u tom mestu na Suvoboru sledeći vikend održava četvrti po redu i jedini koji slavi ovaj instrument, Sabor violinista. Izgleda da je bez obzira na sav marketing, u zlatarskoj šumi ipak pre svih najavljen predstojeći događaj.

Komentari (4)

Loading
Милојко

10.08.2022 11:20

Мени више личи на контрабас